תזונה בזמן שילשולים

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

28/01/2013 | 15:42 | מאת: ריקי

היי..הילד בן 7 חודשים. ביום חמישי התחיל אצלו וירוס של שילשולים וחום. החום הפסיק אחרי יומיים, אבל השילשולים עדיין ממשיכים, באותה תדירות של כ-5 פעמים ביום. הילד נראה חלש ותשוש וחסר אנרגיה. בהמלצת רופא קיבלתי הנחיה לשינוי תפריט: בפירות רק תפוח ובננה, במרק רק עוף, תפו"א ובטטה. הוספתי על דעת עצמי גם חופן אורז. הייתי רוצה לקבל ממך חוות דעת נוספת, האם יש משהו נוסף שניתן לעשות עם השילשולים? האם להוסיף/להפחית משהו מהארוחות? בנוסף אני נותנת לו בערב דייסה בטעם וניל. האם להחליף לדייסת אורז? האם גרבר מזיק בשלב זה?

ריקי שלום,התפריט שאת מציעה לו נכונה בעת שילשולים. בהחלט אפשר לנסות דייסת אורז במקום דייסת קורנפלור(בטעם וניל). את התמ"ל כדאי להכין עם מי אורז - מרתיחים מים עם אורז(כאילו שאת מבשלת אורז אבל עם יותר מים מרגיל), וכשהמים מגיעים לרתיחה - את שמה בבקבוק - ומחכה שיתקררו - ואז מוסיפה את התמ"ל. ניתן גם לנסות לעבור בעת תקופת השילשולים לפורמולה צמחית (זה גם נותן למעי זמןלהתאושש ולחזרת האנזימים המפרקים את סוכר החלב - חזרה למעי). אין בעיה במתן גרבר - בעיקר גרבר תפוחי עץ. כדאי להתייעץ עם הרופא המטפל בשאלת תוספת של פרוביוטיקה - במטרה להחזיר את החיידקים הטובים חזרה למעי- ובכך להגביר את ההתאוששות מהשילשולים. רפואה שלמה!

מנהל פורום טיפת חלב