בני בן 10 חודשים שוקל 7.200 ק"ג איזה תפריט מתאים ל

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

26/01/2013 | 21:13 | מאת: לינא

לו מבחינה תזונתית ע"מ לעלות במשקל כי הרחות בטיפת חלב אמרה שמשקלו מתחת לנורמה

ליבא שלום, התפריט לגיל 10 חודשים דומה לכל תינוקות בני 10 חודשים - רק לבנך יש להעשיר קלורית את התפריט. בגיל התפריט בנוי מהנקה/תמ"לבבוקר - ואם זה פורמולה אפשר להעשיר בכף של דייסת דגנים, ארוחת פירות ב10 - שרצוי להעשרי עם אבוקדו, וממרח שקדיה,טחינה, בצהריים ארוחת בשר עם ירקות - כמות העוף עו ההודו או הבקר צריך להיות שווה לכמות עוף שיש בשוק של עוף, להוסיף קטניות כגון אפונה,עדשים, גריסים, אורז(לא הכל יחד - אבל בכל מרק אפשר לגוון, להוסיף כף שמן למרק. אחה"צ - ארוחת ביניים - מעדן או יוגורט עם כף שמנת, לקראת הערב - דייסה - בכפית, ולפני השינה תמ"ל. בנוסף להעשרה קלורית של התפריט, רצוי לבצע ספירת דם על מנת לודא שתינוקך אינו אנמיה - דבר היכול לגרום לירידה בתיאבון ובמשקל, וכן בירור אצל רופא מטפל. בתיאבון!

מנהל פורום טיפת חלב