לא רוצה לשתות

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

24/01/2013 | 18:12 | מאת: קרן

הבת שלי בת 7 חודשים מסרבת לשתות מים מהבקבוק, אלא אם כן אני נותנת לה עם כפית, וגם אז היא חצי בולעת חצי יורקת. אם אני מכינה לה מיץ תפוזים או קלמנטינות היא שותה בכייף בלי לירוק, אבל גם את זה רק עם כפית. ניסיתי מהבקבוק והיא לא מוכנה לשתות. מאוד חשוב לי שהיא תשתה, במיוחד אחרי המרק, ואני לא רוצה שתתרגל מכפית. מה עושים? האם ניתן לתת תה לילדים? ראיתי שיש תה של "היפ". כמו כן אני רוצה לדעת איך ומתי ניתן ללמד אותה לאכול לבד מטרנה מבקבוק. תודה!

קרן שלום, התשובה הראשונה שלי היא לגבי התה. לא מומלץ לתת תה לתינוקות - הם ממותקים (גם "היפ" המיועד לתינוקות הוא ממותק). חבל להרגיל תינוק לשתות רק מתוק - זה גם קשה אח"כ לשבור את ההרגל עם מים, וכמובן שחבל על השיניים בעתיד, ועל השמנת יתר בילדות. ההמלצה היא להציע לה מים מבקבוק אחרי המרק - אם היא צמאה היא תשתה ואם לא - היא לא תשתה - וזה גם בסדר. גם המרק הוא נוזלי - כך שלא חסר לה נוזלים בתפריט. ולכן אין צורך לעשות נסיונות עם מיצי פירות בכפית(עדיף להשאיר את המיץ פרי כחלק מהפירות שהיא אוכלת ולא בתור שתיה). השימוש במתן נוזלים בכפית הינו רק בעת מחלה או ימי הקיץ החמים - כאשר היא נמנעת משתיה - ואז אנו עושים הכל כדי להכניס לה נוזלים - גם האכלה מכפית. אבל באופן שוטף - אין צורך . בהחלט אפשר מגיל 7 חודשים להתחיל ללמד אותה להחזיק את הבקבוק לבד - יש לקרב את 2 ידיה לבקבוק בכל פעם שהיא אוכלת - במרוצת הזמן היא תבין שמצופה ממנה להחזיק את הבקבוק לבד. שבוע טוב!

מנהל פורום טיפת חלב