השכמה מוקדמת

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

24/01/2013 | 15:21 | מאת: עדי

רנה שלום, פניתי אליך לפני כמה שבועות לגבי זה שהבת שלי בת שנה ו3 קמה כל בוקר ב5 ורציתי לאחר את זה . התחלנו עם להשכיב אותה חצי שעה קודם אבל היא מתקשה להרדם. רציתי לשאול האם אני צריכה לקבע שעת השקמה כלומר אם היא קמה ב5 אז לגשת אליה ולהגיד לה בוקר טוב רק בחמש ועשרה וכאשר היא קמה ב4 וחצי בכל זאת להוציא אותה רק בחמש ועשרה או כעבור 10 דקות כלומר ב 4:40 תודה עדי

עדי שלום, קימות לפני השעה חמש בבוקר - הן קימות ליליות לכל דבר - ולכן בקימה לפני חמש יש להשאירה במיטה - ללטף את הגב, ולהגיד ש'ש'ש'. רק לקימה בחמש אפשר להתייחס לבוקר - אבל את הבוקר הזה אני רוצים לאחר לשעה סבירה יותר !!ולכן את טקס הבוקר טוב - עושים רק בקימות מחמש בבוקר - כלומר כל כמה ימים נכנסים 10 דקות מאוחר יותר ורק אז אומרים בוקר טוב. לגבי הקדמת שעת השינה על מנת להגדיל לה את כמות שעות השינה - אם השינוי של חצי שעה לא התאים - אפשר להתחיל "בקטנה" - ולהקדים את שעת ההשכבה ברבע שעה. לילה טוב!

מנהל פורום טיפת חלב