הקראת סיפורים

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

24/01/2013 | 08:17 | מאת: אמא בפעם הראשונה

בוקר טוב לכולם. באיזה גיל הקטנים אמורים להיות מסוגלים לשבת לשמוע סיפור? שלנו בת שנה וחודשיים ואם אני מצליחה להקריא לה שני עמודים רצוף זה יום טוב. לרוב היא פשוט מאבדת סבלנות אחרי כמה משפטים ולא משנה אם אני רק מקריאה או משתפת אותה בתהליך ומצביעה על התמונות ועושה קולות וכו'. לשבת ולדפדף בספר היא בהחלט עושה אבל להקשיב לסיפור לא. גם בגן היא לא משתפת פעולה עם שעת סיפור. זה צריך להדאיג אותי? או שבגיל שלה זה עדיין סביר?

אמא חדשה שלום, יכולת הקשב של פעוטים משתנה מפעוט לפעוט, וכדי להלהיב את הילדים בנפלאות הספר - צריך "לזרום" איתם ולקלוט מתי הם מעוניינים בקריאה ומתי הם נמנעים מכך. לכן, אם בגיל שנה וחודשיים היא מעדיפה להיות המדפדפת בספר, את יכולה לשבת על ידה, ולציין מדי פעם עם האצבע על תמונה מתוך הספר , אפשר גם למלל את מה שכתוב בדף (לפעמים לומדים קצת בעל פה את מה שכתוב כיון שהיא תדפדף מהר מדיי כדי שתוכלי להקריא לה מתוך הדף). את יכולה גם לשיים במילים את מה שהיא עושה - למשל אם היא מדפדפת קדימה - את יכולה להגיד - "או , יופי , את רוצה שנגיע לסוף הספר?". בכל מקרה,התגובה שלה נורמלית לחלוטין, וזה יכול להימשך גם אחרי גיל שנתיים - אבל עם הזמן את תראי שהיכולת שלה לשבת עם ספר - גם אם זה ל"קריאה עצמית" - ילך וישתפר. שבת שלום!

מנהל פורום טיפת חלב