טיפות ברזל

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

22/01/2013 | 19:09 | מאת: דנה

שלום.. הבן שלי בן חמישה חודשים ולפני כשבועיים התחלתי לתת לו את האיפות ברזל. (פריפל 3) הוא הגיב לטיפות בצורה מאוד לא טובה, כל הזמן בכה והיה ממש עם כיווצים בבטן. האם יכול להיות שהוא אלרגי לטיפות? האם יש משהו טבעי שכדאי לקנות?

דנה שלום, לעיתים יש תינוקות שאינם מגיבים טוב לטיפות פריפל 3 - למרות שאלו הטיפות שבד"כ גורמות להכי פחות תופעות לואי של כאבי בטן. אבל, אם התינוק החמוד שלך לא הגיב טוב - אני ממליצה להפסיק את מתן הברזל לכמה ימים, עד שאת רואה שהוא חוזר לעצמו ולא סובל יותר, ואחרי זה לחזור לתת את הטיפות אבל בהדרגה - כלומר במהלך יומיים לתת לו טיפה אחת בכל יום, אחרי יומיים, לתת 2טיפות , ואחרי יומיים נוספים לתת 3 טיפות. כיון שהוא בן 5 חודשים - כבר בגיל 6 חודשים הוא אמור לקבל מינון של 15 מג' - שהם 6 טיפות ליום - כך שאם הוא מסתדר עם ההפסקה במתן הברזל והחשיפה ההדרגתית המחודשת - אפשר בגיל 6 חודשים להמשיך ולהעלות לו את המינון בהדרגה ל6 טיפות . אם הנסיון של ההפסקה במתן הטיפות וחשיפה הדרגתית מחודשת לא מצליח - והוא עדיין מגיב לא טוב - כדאי לפנות לרופא המטפל - כדי לקבל מרשם לסוג אחר של ברזל (ויש בשוק סוגים שונים). שבת שלום!

מנהל פורום טיפת חלב