טיפות ברזל

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

22/01/2013 | 12:15 | מאת: אפרת

בתי בת 10 חודשים, בתי נטלה טיפות ברזל של טיפטיפות (6 טיפות כל יום), מכיוון שהיא סבלה מעצירות רכשתי לה טיפות מסוג אחר (של פרו-נס) ועל התכשיר מצויין שהינו תוסף תזונה, ושיש לתת 10 טיפות כיוון שכל טיפה מכילה מ"ג ברזל, האם יש הבדל בין התוסף לטיפות הקודמות שנתתי לבתי? לפי תשובות קודמות בפורום ראיתי שיש צורך ב-15 מ"ג מגיל חצי שנה ולפי ההמלצה על הברזל יש לתת רק 10 טיפות שהינם 10 מ"ג. לעזרתך אודה.

אפרת שלום, אכן המינון המומלץ של ברזל מגיל חצי שנה ועד גיל 18 חודש(בחודש דצמבר 2012 משרד הבריאות הרחיב את טווח הגילאים למתן ברזל עד גיל 18 חודש ולא רק עד גיל שנה - פרט לתינוקות שיש להם ספירת דם תקינה לחלוטין - המוגלובין 11 וMCV מעל 74)הינו 15 מג' ברזל. לכן , על פי נוהל זה, כיון שיש 1 מ"ג ברזל זמין בכל טיפה של פרו-נס - מומלץ לתת 15 טיפות ליום. אני ממליצה להתקשר לשירות הלקוחות של החברה - ולודא איתם למה נכתב על התכשיר מינון של 10 מ"ל . בכל מקרה, גם אם את מחליטה להישאר עם 10 טיפות כפי שמומלץ על ידי היצרן - את יכולה להגביר את הספיגה של הברזל על ידי מתן הטיפות בסמוך לויטמין C (עגבניות, מיץ תפוזים).

מנהל פורום טיפת חלב