תינוק בן חודש יציאות מרובות

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

21/01/2013 | 08:41 | מאת: מיכל

שלום, התינוק שלנו בן חודש שוקל 4 קילו. מקבל הנקה בשילוב עם סימילאק אדוונס. עושה בממוצע כ-10 יציאות ביום. למעשה בכל החלפת חיתול יש קקי צהוב נוזלי מרוח.(חומצתי שגורם לו לתפרחת אדומה ) האם זה תקין ? אפשרי שסובל משילשול ? אם כן האם כדאי להחליף פורמולה, מה מומלץ ? האם ניתן לתת תוספת של דייסת אורז ? תודה.

מיכל שלום, תינוק יונק (גם אם זו לא הנקה בלעדית) יכול לעשות קקי אחרי כל ההאכלה - וכיון שהנקה תקינה היא בין 8-12 הנקות ביום - על כן מאד סביר 10 יציאות ביום. מרקם הצואה התקינה- קוטג'י /נוזלי בצבע חרדל. זה לא תקין אם יש דם בצואה או אם הצואה איננה בעלת ריח טוב(בד"כ צואה של תינוקות יונקים היא בעלת ריח מתקתק) - אז יש לברר אצל הרופא ילדים . הצואה לא אמורה לגרום לו לתפרחות חיתולים - כלומר החומציות יכולה להצביע על אי ספיגה של משהו באוכל - זה יכול להיות אפילו משהו שאת אוכלת (אז אפשר לנסות שיטת האלמינציה באוכל שלך - למשל להוריד פירות הדר, ליומיים ולבחון אם יש שינוי, להוריד מוצרי חלב ליומיים ולבחון אם יש שינוי ביציאות) ,ואפשר לנסות להחליף את הסימילק אדוואנס לפורמולה אחרת (בשלב זה אני ממליצה לנסות פורמולה חלבית רגילה אחרת ולא אחת מהפורמולות המיוחדות כיון שתפרחת החיתולים איננה מהווה סיבה מובהקת לאי סבילות לרכיב כלשהו).בגיל זה אפשר לתת דייסת אורז - אך כיון שכמות של 10 יציאות ביום איננה מהווה בגיל זה שילשול - אין סיבה להוסיף דייסת אורז. ערב טוב!

מנהל פורום טיפת חלב