פריחה מסביב לפה מנסיון לאכול תמ"ל

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

16/01/2013 | 17:43 | מאת: אלה

התינוקת שלי בת חמישה חודשים יונקת באופן בלעדי.אני מנסה לתת לה בקבוק עם מטרנה או סימילק. בינתיים מסרבת לבקבוק ומהטיפות הבודדות שנזלו מהפה נהיו לה כתמים אדומים מסביב לפה שעברו אחרי כשעה.ניסיתי שלוש פעמים בימים שונים תרכובות שונות ובכל פעם לא שתתה אבל ממה שנזל על הפה נהיו כתמים אדומים. האם זה סימן לרגישות לחלב?

אלה שלום, כן, זה סימן לרגישות לחלב - סביר להניח שזו רגישות לחלבון החלב. רגישויות אלה חולפות בד"כ עד גיל שנה. כאשר הרגישות מתבטאת בפריחה בלבד - אפשר לנסות תחליף צמחי. אם הרגישות כוללת גם כאבי בטן/פליטות/הקאות/שילשול אז יש סבירות כי גם תהיה רגישות לתחליף צמחי - ואז הפתרון היחיד הוא נוטרמיגן - שהינו פורמולה עם חלבון מפורק.

מנהל פורום טיפת חלב