תזונה לבן 10 חודשים

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

16/01/2013 | 11:23 | מאת: רחלי

שלום רנה בני עלה לקבוצה של גדולים בגן והוא בן 10 חודשים כאשר שאר הילדים בסביבות גיל ה שנה - שנה וחודשיים רציתי לדעת אם זה בסדר שהוא יאכל את המזון שלהם , כמו כן, איזה תפריט מומלץ לגיל זה. הוא בגן עד שעה 17:00 .

רחלי שלום, תפריט גיל 10 חודשים דומה לתפריט של פעוטים מעל גיל שנה מבחינת סוגי האוכל והמגוון פרט לדבש. מותר לתת דבש רק לפעוטים מעל גיל שנה. ההבדל הנוסף בין קבוצת גילאים אלה יכול להיות במרקם - תינוקות בני 10 חודשים עדיין יכולים להעדיף מרקם מרקי - למרות שחלק גדול מתינוקות אלה כבר מסוגל להתנסות באוכל מוצק - בחתיכות קטנות מאד. מבחינת תפריט - בוקר - הנקה או תמ"ל. ארוחת ביניים - פירות. ארוחת צהריים - ירקות, מנת בשר, קטניות , פחמימה - אורז, קוסקוס,תפוחי אדמה. ארוחת מנחה - יוגורט /גבינה/מעדן או פרוסת לחם עם גבינה(בהתאם ליכולת שלו לאכול מוצק), ארוחת ערב - ביצה, טונה, עגבניה, גבינה, פשטידה והנקה/תמ"ל לקראת השינה.בתיאבון!

מנהל פורום טיפת חלב