מטרנה לילה טוב

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

15/01/2013 | 17:45 | מאת: עדי

הבת שלי בת שנה ושלוש היא הולכת לישון בין 7 ל8 ומתעוררת תמיד ב5 (גם אם יצא שהיא נרדמה יותר מאוחר. קניתי לה מטרנה לילה טוב שמכיל קורנפלור ואני מתלבטת אם זה בריא לה וכדי לתת ואם את שמעת מאמהות אחרות שזה עוזר. בנוסף אם יש לך טיפים איך לגרום לה להתחיל את הבוקר מאוחר יותר אני אשמח לשמוע עדי

16/01/2013 | 10:48 | מאת: רוני

אצלנו זה פתח פער יפה של 5-6 שעות שינה, תנסי, מה יש להפסיד. זה בסה"כ תמ"ל עם דייסה ללא העשרה קלורית, מאוד בריא.

עדי שלום, אחת הסיבות ליקיצות מוקדמת אצל תינוקות זה דוקא חוסר בשעות שינה. תינוקות שלא ישנים מספיק מתקשים להירדם, מתעוררים יותר פעמים בלילה, ומקדימים את שעת היקיצה. המתוקה שלך אמורה לישון כ11 שעות בלילה - אך למעשה היא ישנה פחות מ10 שעות . לכן, שלב ראשון כדאי לנסות להקדים את טקס השינה בהתחלה בחצי שעה - על מנת להשכיב אותה חצי שעה קודם. אחרי שהיא מתרגלת להירדם חצי שעה קודם - אפשר שוב לנסות להקדים בחצי שעה נוספת את טקס השינה על מנת שתישן כ11 שעות בלילה. לעיתים , התוספת של חצי שעה של שינה - פותרת באופן פלאי את שעת היקיצה המוקדמת. אם עדיין היא מתעוררת בחמש בבוקר למרות התוספת של שעת השינה, אז מתחילים לנסות לאחר את היקיצה שלה כל כמה ימים ב10 דקות עד שמגיעים ליקיצה ב6 . זאת עושים כך - כאשר היא מתעוררת בחמש - אתם מתייחסים לכך כאילו זה יקיצה לילית (תכל'ס עבורכם זה באמת יקיצה לילית!), נכנסים לחדר, משכיבים אותה, עושים ש'ש'ש' ויוצאים. רק ב5 ו10 אתם נכנסים ואומרים בוקר טוב. את זאת עושים במהלך כמה ימים, ואז אם היא ממשיכה להתעורר ב5 , נכנסים ומשכיבים ועושים ש'ש'ש', ויוצאים . רק ב5 ו20 אתם נכנסים שוב ואומרים בוקר טוב. וכן הלאה עד ליקיצה בשעה 6 בבוקר. זה לא קל - כי זה תהליך שגם היא צריכה ללמוד - ש5 זה עוד לילה ורק ב6 אתם מגדירים כבוקר. אז נדרשת סבלנות. ויחד עם הסבלנות, בהחלט ניתן לתת מטרנה לילה טוב לפני השינה - כפי שרוני כתבה - זוהי דייסה עם פחמימה קצת יותר מורכבת (קורנפלור) ועקב כך מתפרקת יותר לאט וגורמת שובע על פני זמן ארוך יותר. לילה טוב!

מנהל פורום טיפת חלב