נזלת וקשיי נשימה בתינוקת בת שבועיים

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

13/01/2013 | 12:59 | מאת: ערן חורי

שלום רב, רעייתי ילדה את התנו השנייה לפני כשבועיים. מהיום שבו השוחררה הקטנה היא עם נזלת וקשיי נשימה שרק הולכים ומחרמירים ומפריעים לה. אציין כי כאשר הפעוטה על הידיים, הנזלת פחות מפריעה והיא נושמת בקלות לאחר התייעצות עם רופה ילדים, הונחנו לטפל בטיפות סיילין 0.9%, 2 טיפות לכל נחיר 4 פעמים ביום.זאת ועוד, מזה יומיים יש בידינו מכשיר אדים קרים הפועל בקרבתה, אך שוב, עושה רושם כי אין שיפור. האם יש דבר נוסף שניתן לעשות על מנת להקל על הקטנה?? קבענו תר שוב לרופא אך בינתיים היא סובלת וכך גם אנחנו אודה לכם על תשובתכם המהירה.

ערן שלום, מזל טוב לכם! אכן הטיפול המומלץ ביותר לתינוקות עם נזלת היא מי מלח לאף - זה גם עוזר בייבוש הנזלת וגם מגרה את התינוקת להתעטש - וכך נפתחות הנחיריים הסתומים. בכל מקרה מפאת גילה - אני מציעה שוב לפנות לרופא המטפל. חשוב לעקוב אחריה!רפואה שלמה!

מנהל פורום טיפת חלב