שינה

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

13/01/2013 | 12:18 | מאת: סיוןאור

שלום, יש לי תינוקת בת 5 וחצי חודשים. מגיל חודש וחצי בערך עברה לאכול ארוחות ביום של סימלאק וישנה לילה שלם משמונה בערב בערך עד שש- שבע בבקר. לפני כחודש החלה לאכול 3 ארוחות של סימלאק 180 מ"ל ואורחה נוספת של מרק עם הודו. בשבועיים האחרונים החלה להתעורר באמצע הלילה ורק לאחר קבלת בקבוק של 90 או 120 מ"ל חוזרת לישון. רציתי לדעת מדוע זה קורה וכיצד אוכל לגרום לה לשוב לישון לילה שלם ללא ארוחה במהלך הלילה

סיון שלום, התחלת עם המרק יחסית מוקדם. כדאי לנסות להוסיף את אותה ארוחה של 90-120 שאולי חסרה לה - והיא מתעקשת להשלים באמצע הלילה - במהלך היום - או על ידי הגדלת הכמות של ה180 מ"ל ל200 בכל ארוחה, או על ידי הוספת ארוחת ביניים קטנה - אחרי אחת מההתעוררויות שלה במהלך היום. בכל מקרה - גם אם היא מתעקשת לקבל אוכל בלילה - חשוב לתת לה את האוכל כאשר היא בידיים שלך , אך להשכיב אותה חזרה במיטה לפני שהיא נרדמת עם הבקבוק - כדי שהיא לא תתרגל להירדם עם אוכל. סיבה נוספת שיכולה להיות בהתעוררויות הלילה הן שיניים שמתחילות לבקוע - וזה מציק לה ומעיר אותה - ואנו מפרשים את ההתעוררות כרעב - כי רק זה מרגיע אותה - ולכן אם אכן זו הסיבה, אז שוב כדאי להפריד בין ההאכלה לבין ההירדמות(גם אם משכיבים אותה במיטה שהיא מעט מנומנמת אחרי הבקבוק אך לא לגמרי ישנה.)לילה טוב!

מנהל פורום טיפת חלב