כיצד מאריכים שינה במהלך היום

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

12/01/2013 | 20:34 | מאת: יערית

שלום לך, בתי בת 3 חודשים לא מצליחה לישון יותר מ- 45 דקות במהלך היום. ח שוב לי לציין שהיא נרדמת בכוחות עצמה אך מתעוררת קבוע לאחר 45 דקות. חשוב לי שהיא תישן לפחות בין שעה לשעתיים במהלך היום. היא מנסה לחזור לישון אך לא מצליחה, מתעצבנת ובוכה. ואז היא נשארת ערה לפחות שעה לפני ההאכלה הבאה שלה והיא מגיעה כבר עייפה ומותשת ונדמה לי שהיא לא אוכלת טוב בגלל המצב הנוכחי. איך אני יכולה לעזור לה? בלילה היא נרדמת בכוחות עצמה בסביבות השעה 20:00 ומצליחה לישון רצוף כמעט 6 שעות עד להאכלה הבאה שלה (בסביבות 2 בלילה) ושוב חוזרת לישון עד הבוקר. אשמח לעצות המועילות שלך. שיהיה שבוע מקסים

16/01/2013 | 13:07 | מאת: רנה גנץ

יערית שלום, בגיל 3 חודשים, שנות יום של 45 דקות - הם בגבול התקין , אבל דוקא זה שהיא מגיעה לההאכלות ולשינה הבאה עייפה ומותשת - פחות תקין. הסיבה העיקרית למצב זה הינה פיספוס חלון שינה - חלון השינה זה הזמן המתאים ביותר להשכיב תינוק לישון. אז הוא יירדם בקלות ויישן שינה אפקטיבית. כדי למצוא את חלונות השינה של ביתך המתוקה יש לעקוב אחריה במהלך הימים הקרובים ולחפש את סימני העייפות המוקדמים - למשל, יותר בהייה באויר, פחות תנועות רגליים, שפשוף של עור הפנים או הראש - סימנים אלה מקדימים את הפיהוק, הבכי וחוסר השקט - שהם כבר סימנים מאוחרים מדיי של עייפות. כדי לעזור לך למצוא את חלונות השינה אתן לך תיזמונים מתי לחפש את הסימנים של העייפות המוקדמת- חלון שינה ראשון כשעה עד 1.5 שעות אחרי ההתעוררות משנת לילה. כשעה וחצי עד 2.5 שעות זמן מהתעוררות משנת הבוקר עד פרק השינה הבא. כשעה וחצי עד 2.5 שעות זמן מהתעוררות משנת צהריים לשנת אחה"צ. וכשעה מזמן פרק השינה האחרון עד שנת הלילה. כאשר תמצאי את חלון השינה שלה, ותשכיבי אותה לישון בחלונות אלו, אז יש סיכוי סביר כי השינה תהיה ארוכה יותר ויעילה יותר. לגבי שנת הלילה - היא מעולה!לילה טוב!

מנהל פורום טיפת חלב