שינוי ביציאות לאחר הוספת מוצקים

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

10/01/2013 | 12:36 | מאת: א'

שלום רב יש לי סיפור ארוך :-) תינוק בן כחצי שנה. עד גיל 4 חודשים ניזון מהנקה מלאה. בשבועות הראשונים עד התבססות ההנקה קיבל גם תמ"ל. בגיל 4 חודשים בהנחיית אחות טיפת חלב התחלנו חשיפה למוצקים שהתנהלה באווירה טובה ובשיתוף פעולה מצידו. נסיון חשיפה למספר סוגי תמ"ל לקראת חזרה לעבודה הסתיים בהקאות ושלשולים. רופאת הילדים המליצה להימנע מכך כרגע עקב חשש לאלרגיה כך שממשיך לקבל חלב אם שאוב. אז עשינו נסיגה לאחר של כמה שבועות, ועכשיו חזרנו לתת ירקות. בזמן הטעימות - כנראה בגלל הכמויות הקטנות? לא היה שום שינוי ביציאות. עכשיו כשהכמות גדלה, והוא אוכל (בהנאה) כבר כרבע קערית ירקות טחונים, קקי שלו נראה ממש כמו מחית גזר... כתום לגמרי ודי מוצק. לא נראה שהוא סובל מיציאה קשה מדי, אבל הקקי נראה כאילו האוכל יצא בשלמותו בלי להתעכל בכלל... האם זה תקין בתחילת המעבר למוצקים או שיש צורך לעצור? אם תקין - תוך כמה זמן בממוצע היציאות אמורות להסתדר? תודה רבה!

שלום! אכן כל שינוי בתזונה יכולה לשנות את היציאות - מבחינת כמות, מרקם וצבע ותדירות. זה אופייני מאד שרואים כמעט בשלמותם את כל הירקות שהתינוק אוכל ביציאות שלו - ואפשר להמשיך לתת לו את הירקות הללו למרות שזה נראה כאילו הם לא מתפרקים/מתעכלים. כדאי להתחיל להוסיף את העוף/הודו/בשר בקר יחד עם מרק הירקות - התינוק זקוק לכך - מבחינת החלבונים, השומנים והברזל.אין זמן מוגדר למתי היציאות הופכות להיות רגילות - כיון שבחצי השנה הקרובה הוא יהיה חשוף להרבה מאכלים חדשים וכפי שציינתי בתחילה כל שינוי בתזונה משפיע על היציאות. סופשבוע נעים!

מנהל פורום טיפת חלב