נשירת שיער לתינוקת בת חצי שנה

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

10/01/2013 | 01:15 | מאת: היי

היי התינוקת שלי בת חצי שנה ובשבועיים האחרונים נושר לה השיער בטירוף!! קצת מפחיד האם זה תקין? אני אציין שהיא נולדה עם הרבה שיער על הראש.. תודה

שלום רב! צמיחת השיער בתינוקות מתפתחת עוד בהריון. השיער שצומח לתינוקות ברחם הינו שיער פלומתי (שמכסה לא רק את ראשו אלא גם את גופו), בשלבים המתקדמים של ההריון השיער הזה נושר, אם כי יש תינוקות ששלב הנשירה של השיער הראשוני מסתיים רק עד גיל חצי שנה. בשלב זה גדל שיער שהוא פחות עדין מהשיער הראשוני. על כן, הנשירה של השיער שעוברת ביתך כעת היא עדיין בתחום הנורמה - וצפוי שבחודשים הקרובים תראי צמיחת מחדש של שיער הראש.קצב צמיחת השיער מחדש מושפע משינויים הורמונליים ובקצב התפתחות תקין , ובגיל 6 חודשים מצופה התפתחות מוטורית משמעותית - כך שצפוי שהשיער יתחיל לצמוח במקביל.במידה ולא תראי צמיחה מחודשת בחודשים הקרובים ,אז כדאי לפנות לבירור אצל הרופא המטפל. המשך חורף נעים!

מנהל פורום טיפת חלב