הפחתת כמות המטרנה לפני שנת הלילה

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

09/01/2013 | 16:12 | מאת: מיכל

רנה שלום רב בתנו בת שנה וחודשיים, משקלה מעל הממוצע ואוכלת יפה מאוד במהלך היום בגן. 6:00 מטרנה 150 מ"ל 8:30 ארוחת בוקר ישראלית 12:00 ארוחת צהריים כהלכתה (מנה בשרית, תוספת) 15:00 פרי (בתקופה זו בד"כ בננה, תפוח, אגס) בבית מבקשת בסביבות 16:30 בקבוק ואוכלת 150 מ"ל 18:30 ארוחת ערב הכוללת לרוב ירקות, קוטג וכמה ביסים של לחם 20:00 בקבוק מטרנה 240 מ"ל יש שני דברים איתם אנו מבקשים להיוועץ איתך: 1. כיצד להפחית בכמות המטרנה לפני השינה? הטיטול המלא מפריע לה לחזור לישון כשמתעוררת סביב 2:00 בלילה, ופעמים רבות מתעוררת רטובה לפנות בוקר. 2. לטווח הארוך כיצד נוכל להתחיל התהליך של גמילה מבקבוק לפני השינה? בעיקר מבחינת מחשבה על בריאות השיניים! כיום אוכלת את הבקבוק במיטה ונרדמת, לא "מתפנה" לאכול לפני שאנו מניחים אותה במיטתה... אציין כי הילה לא אוהבת דייסות, המרקם אינו חביב עליה. תודה רבה וברכה. מיכל

מיכל שלום, סדר היום שכתבת מבחינת הארוחות הינו מגוון ומצויין. מבחינת הבקבוק לפני השינה - זה עדיין גיל צעיר בשביל לגמול לחלוטין מהבקבוק - אך אני כן מציעה 2 שינויים - גם לטובת החיתול וגם לטובת השיניים. שינוי אחד - כל יומיים -שלושה, להפחית את תכולת הבקבוק ב20 מ"ל. כלומר אם כעת היא ניזונה מ240, אז ביומיים שלושה הקרובים תציעי לה רק 220 מ"ל. ואחרי יומיים שלושה - מורידים עוד 20 מ"ל. ההורדה ההדרגתית של הכמות היא גם תשנה בהדרגה את הקיבולת הקיבתית - ובהדרגתיות הזאת סביר כי היא לא תישאר רעבה. שינוי שני- את הבקבוק לתת לה כחלק מטקס שינה - ארוחת ערב, אמבטיה, פיז'מה, שיר /סיפור, בקבוק - ורק בסיום הבקבוק להכניסה למיטה , להשכיב אותה, ללטף לה מעט את הגב,להגיד לילה טוב ולצאת. מטרת צורת ההירדמות הזאת - במיטה וללא בקבוק - היא גם לטובת השיניים, וגם לטובת ההרגל של הירדמות באופן עצמאי - באמצע הלילה במידה והיא מתעוררת. השינוי הזה יתכן ויהיה לה בתחילה "מוזר" - אבל ככל שתהיי עקבית בסדר הפעלות - היא תבין מה מצופה ממנה! בהצלחה ולילה טוב! -

מנהל פורום טיפת חלב