חיסון גיל חודשיים

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

08/01/2013 | 11:46 | מאת: איילת

חיסון גיל חודשיים כולל 2 זריקות וטיפות דרך הפה, מה שאומר הליך לא פשוט מבחינת התינוק (לא כל שכן מבחינת האמא...). האם ניתן/מומלץ לפצל ? מה המשמעויות הכרוכות בכך?

איילת שלום, לא מומלץ לפצל את החיסונים - בד"כ יש יצירה טובה יותר של נוגדנים כאשר כל החיסונים ניתנים יחד לעומת בנפרד (מערכת החיסון עובד על "פול גז" לעומת "ניוטרל"). יש לזכור כי מאז לידת התינוק הוא מתמודד מדי יום עם אלפי נגיפים/חיידקים וכו', כך שהיכולת שלו להתמודד עם עוד 7 אנטיגנים קיימת - ולא מהווה בד"כ בעיה . גם מבחינת עצם החיסונים (הדקירות) גם עבור התינוק וגם עבור האמא! כשעושים הכל במפגש אחד - זהו "טראומה" אחת שנגמרת מיד, ואילו כשמפצלים הטראומה מתפצלת לכמה מפגשים ... גם מבחינת תופעות לואי - פיצול החיסונים לא מוריד את אפשרות תופעות הלואי. (אם הם מופיעות הם בד"כ קלות - והם יופיעו גם אם ניתן את כל החיסונים יחדיו וגם אם לא..). אני מציעה לתת את כל החיסונים באותו מועד בגיל חודשיים. במידה ואת מתרשמת שהיה לתינוקך קשה עם זה, את תמיד יכולה להחליט אחרת בחיסוני גיל 4 חודשים. המשך יום חמים ונעים!

מנהל פורום טיפת חלב