סדר יום לבן 8 חודשים ועוד..

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

08/01/2013 | 03:26 | מאת: טל

שלום לך, בני בן 8 חודשים ונמצע יחד איתי בבית. עד היום לא היה לו סדר יום כלל. בדר"כ הוא הולך לישון ב21.00 בערב אחרי שבעלי חוזר הביתה ועושה איתנו את המקלחת והפיג'מה. בדרך כלל הוא מתעורר בסביבות 5 להנקה ונרדם תוך כדי וחוזר לישון עד בסביבות 10 בבוקר... כשהוא מתעורר הוא שוב רוצה הנקה (ממש נצמד לי לחזה ומתבכיין) וגם נהיה מנומנם תוך כדי ההנקה. במשך היום אני נותנת לו פרי, ואז הוא ממשיך לשחק ובדרך כלל נרדם לפעמים גם ל3 שעות (כמובן שיונק לפני שנרדם אבל ממש כמה שלוקים ואז נרדם ..) בשקם מקבל בכפית (שאני מאכילה אותו) עוף וירק ואז כדי שיתעקל לו כמו שצריך אני שמה אותו מול הטלויזיה כי הוא זוחל גחון ואם אני לא נותנת לו "זמן עיקול" הוא פולט את האוכל.... בערב אני ממש מסתבכת מה לתת ובכלל לגבי משחק אני לא יודעת מה אני אמורה לתת לו לשחק.. יש לו צעצועים וכדור והוא משחק איתם אבל מה אני אמורה לשחק איתו כדי לקדם אותו????? הוא גם ישן בדרך כלל שינה של שעה לפני ההתארגנות של שנת הלילה.. ואז כמו שאמרנו, מיקלחת פיג'מה הנקה ולישון... ולפעמים יש גם התעורריות להנקות בלילה... בקיצור בלאגן שלם ואני ממש מבולבלת ... בבקשה תעזרי לי לעשות סדר בבלאגן כי אני רוצה את הכי טוב בשבילו וקצת הולכת לאיבוד! חשוב לציין שאין לי רכב ובחורף היציאה מהבית לא ממש מתאפשרת......

טל שלום, סדר יום מומלץ מבחינת אוכל לתינוק בן 8-11 חודשים הוא: קימה בבוקר - הנקה. אחרי כשעתיים - פירות כשעה אח"כ - שנת בוקר. כשהוא מתעורר משנת בוקר (בד"כ סביב 11:30-12:00) ארוחת צהריים - מרק ירקות עם עוף/הודו, קטניות , אפשר להוסיף קצת איטריות - לטחון ולהגיש לו. במהלך החודשים הקרובים - תוכלי לטחון פחות על פי היכולת שלו לאכול מוצקים. אפשר להציע לו מים אחרי הארוחה, אך במידה ורוצה - לאפשר הנקה. שנת צהריים - בד"כ יישן בין שעה וחצי לשעתיים וחצי. כשהוא מתעורר - אפשר להציע לו הנקה או מנת גבינה - כגון יוגורט . בגיל זה כבר מתחילים לותר על שינה אחה"צ (אבל גם אם הוא עדיין זקוק לכך , זה בסדר שהוא יישן עוד כ45-60 דקות אחה"צ- כפי שציינת זה עוזר לו בהתארגנות לקראת שנת הלילה). סביב השעה 18:30 - ארוחת ערב - אפשר להתחיל להציע לו ביצה מגוררת, עגבניה מגוררת, חתיכות פשטידה (תלוי ביכולת שלו לאכול מוצק!), אח"כ אמבטיה, פיז'מה, שיר /סיפור, הנקה, נשיקה ולישון במיטה. חשוב שהוא לא יירדם עם ההנקה, אלא בסיום ההנקה יש לנתק אותו מהשד, להשכיב אותו במיטה ולהגיד לו לילה טוב. כך אנו מרגילים אותו להירדם במיטה ולא תמיד עם הנקה(ואז בקימות באמצע הלילה הוא גם דורש הנקה כי הוא לא יודע להירדם אחרת, ואת זה אנחנו רוצים לשנות). לגבי טלויזיה - רצוי לא יותר מ10 דקות ליום - כלומר , אפשר להשאיר אותו בסל קל אחרי האוכל ל10 דקות, אבל אח"כ חשוב להעביר אותו לרצפה - אפילו עם המחיר הוא פליטה של חלק מהאוכל . עם הזמן וכשהאוכל יהיה יותר מוצק - הוא לא יזדקק לזמן עיכול בתנוחת ישיבה. לגבי משחקים - אפשר לשחק איתו - במשחקי קוקו - כאשר את מתחבאה אחרי שמיכה, ועושה לו קוקו, צעצועים קופצים - המהווים עבורו משחק קוקו - הם מתאימים לגיל שלו. כמו כן מאד חשוב להקריא לו ספרים! ובהחלט אפשר להשאיר אותו על השטיח עם כמה צעצועים (אפשר גם עם כמה כלי פלסטיק מהמטבח - הם מתלהבים מזה באותה מידה)כדי שהוא ילמד להעסיק את עצמו. תהני מהאוצר!

מנהל פורום טיפת חלב