היקף ראש

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

06/01/2013 | 20:53 | מאת: נטלי

ביתי בת 7 חודשים, היקף ראש 41, זה אחוזון 3.. האם זה נורמלי? מבחינת משקל היא שוקלת 7 ק"ג.. והגובה תקין. תודה (:

נטלי שלום, במעקב אחרי מדדי הגדילה של תינוקות חשובה העקביות בגדילה לעיתים יותר מהאחוזון עצמו. לכן, אם ביתך תמיד היתה בעלת היקף ראש קטן, אך עקבי בגדילתו, ומרפס עדיין פתוח - בדרך כלל במקרה זה אין צורך בבירור נוסף. אם אחד התנאים הללו לא קיים (יש שינוי באחוזון היקף ראש על פני החודשים האחרונים, או מרפס סגור) אז כדאי לפנות לרופא לבירור. חוסר התאמה בין אחוזון משקל לאחוזון היקף ראש - יכולה להיות - זה בד"כ מושפע מהגנטיקה - אם אתם ההורים בעלי היקף ראש קטן - סביר כי גם היא תהיה עם מימדים כאלה, למרות שהמשקל והגובה הם באחוזונים תקינים לגילה.

מנהל פורום טיפת חלב