דייסות

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

06/01/2013 | 18:06 | מאת: מירב

האם ניתן לתת בגיל חצי שנה דייסה שכתוב על האריזה שלה "מתאים לגיל 9 חודשים פלוס"?

מירב שלום, בגיל חצי שנה אפשר להציע את כל מגוון הדייסות הקיימות בשוק - גם אלה שכתוב עליהם מגיל 9 חודשים. למעשה הדייסות שרשום עליהם מגיל 9 חודשים הם בד"כ דייסות דגנים - ובעבר היתה הנחייה לא להתחיל דגנים לפני גיל 6 חודשים וחלק מהדגנים אף מאוחר יותר. אך בשנים האחרונות יש דוקא הנחייה להקדים את החשיפה לדגנים - מתחת לגיל 7 חודשים - כי מחקרים הראו שחשיפה מוקדמת מוריד את הסיכון לצליאק(רגישות לקמח). לכן , בהחלט אפשר לגוון!

מנהל פורום טיפת חלב