תינוק בן 5 חודשים אכילת מוצקים

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

06/01/2013 | 09:18 | מאת: ליהיא קפלנסקי

שלום בני בן 5 חודשים ועדיין יונק מכוון שהוא מסרב לאכול פורמולה (סימילאק) מבקבוק, התחלתי ברסק פירות ומרק ירקות עם עוף (הכל בכפית) השאלה האם אפשר לתת לבני ארוחת ערב ביצה מקושקשת עם כף גבינה לבנה תודה ויום טוב

ליהיא שלום, יש נוהל תזונה חדש (ממש חם מהתנור!) של משרד הבריאות שיצא בדצמבר 2012. בנוהל זה נאמר כי מגיל 6 חודשים מומלץ להתחיל בהגשת מזונות משלימים בהדרגה כגון מרק ירקות עם עוף/הודו, קטניות, פירות. ניתן גם לחשוף בגיל זה לדגים ולביצים - אך יש לקחת בחשבון את יכולת התינוק באכילת מזונות מוצקים - רוב התינוקות בגיל 6 חודשים עדיין זקוקים שכל האוכל יהיה טחון(ולכן ביצה מקושקשת גם אם היא מעורבת בכף גבינה לבנה עדיין יכולה להיות בעייתית מבחינת סכנת חנק).בנוהל החדש נאמר כי ניתן לחשוף למוצרי חלב מגיל 6 חודשים - אך יש לודא שמוצרי החלב לא הופכים להיות עיקר התזונה - כי הם עניים בברזל - ומאד חשוב דוקא להרבות במזונות עתירי ברזל בגיל זה כגון - עוף, קטניות(עדשים,אפונה - במרק) אבוקדו בפירות, ולא להרבות במוצרי חלב!לגבי ארוחת ערב - בגיל 5-6 חודשים - מומלץ להסתפק בהנקה - ואם את חשה כי לא מספיק לו - אפשר להגיש לו מנה של דייסה בכפית - בגיל זה - זה עדיף על העמסתו במזונות משלימים - שהוא כבר מקבל בארוחה אחת או 2 ליום. (...ולמרות שהוא מסרב לאכול פורמולה - הוא פשוט חכם - הוא רוצה רק את המקור ואינו מתפשר על ההעתק!, כל הכבוד לך על ההתמדה בהנקה). בתיאבון לכם!

מנהל פורום טיפת חלב