רדיאטור

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

06/01/2013 | 09:00 | מאת: שירי

שלום. בתי בת חצי שנה. ישנה איתי בחדר. קניתי רדיאטור 9 צלעות 2000 ואט של חברה מוכרת (לאחר שכולם המליצו שזה מספיק ו-12 צלעות זה יותר מידי לחדר שינה 10.5 מ"ר). אתמול הפעלתי לראשונה וחיכיתי שיתחיל החימום. עקבתי אחרי החימום בלילה והבנתי שהחום הגיע למקסימום 21 מעלות. לא הרגשתי שנעים וחמים בחדר..אני יודעת שהחום צריך להיות בין 22 ל-24 מעלות. יש לזה גם טרמוסטט אוטומטי, והיה קטע שהתעוררתי באמצע הלילה וראיתי שזה כבוי והיה פשוט קר אז כיסיתי אותה בעוד שמיכה עד שזה יופעל שוב. אני נאלצת להשאיר את הדלת פתוחה כי היא מרעישה כשיוצאים ונכנסים. אני מאוכזבת ודואגת, האם בצדק? ושאלה נוספת: הרדיאטור לא הגיע עם מיכל מים לאדים. איך ניתן לאלתר משהו שגורם לאדים מבלי לקנות והאם זה בכלל הכרחי או ניתן לוותר?

שירי שלום,אכן הטמפרטורה המומלצת בחדר תינוק הוא 22 מעלות, כך שאם הרדיאטור לא מגיע לכך - אכן מתאים שתרגישי קר בחדר. בכל מקרה יש לזכור כי אפשר להלביש את המתוקה ב2 שכבות ולהוסיף עוד שמיכה - כך שסביר כי תצליחי בכל האמצעים הללו לשמור על חום גופה בימי החורף הקרים. לגבי הוספת לחות לאויר - בד"כ זה לא נחוץ - זה נחוץ רק כשסובלים משיעול בד"כ יבש (ואם לא היה כל כך קר עכשיו הייתי אומרת להשאיר חריץ של חלון פתוח עכשיו - וכך מקבלים את הלחות החסרה), אך לא נורא אם מסתפקים ברדיאטור רגיל ללא מיכל מים לאדים. שיהיה חורף חמים ונעים בבית!

מנהל פורום טיפת חלב