התינוקת לא ישנה בלילה בכלל

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

03/01/2013 | 15:27 | מאת: עינב

היי. הבת שלי בת חודש ושלושה שבועות ואיננה ישנה כלל בלילה. מרבית היום היא ישנה, בבוקר לפעמים 5 שעות רצוף ובלילה ערה מ 1 עד 6 וחצי בבוקר. אני לא מצליחה להחזיק אותה ערה בשעות היום. ניסחתי הכל כולל משחקים, משטח פעילות וכו.. היא פשוט נרדמת.

עינב שלום, בגיל חודש וחצי עדיין הלילות והימים יכולים להיות הפוכים - הורמון השינה לא מתחיל לפעול בד"כ לפני 3 חודשים - ולכן יש בילבול בין היום ללילה. על מנת לעזור לה בסידור היום והלילה -חשוב שבמהלך היום היא תהיה חשופה לאור יום - לדוגמא - לטייל איתה בחוץ (לא בדיוק היום שגם אין שמש וקר וגשום...) , גם כשהיא ישנה ביום - לא לסגור את התריסים אלא להשאיר אותם פתוחים כדי שהגוף שלה יחווה אור יום. חשוב לקראת הערב לעשות טקס שינה (נכון שהיא עדיין צעירה ולא ממש מודעת לעצם הטקס עצמו אבל תינוקות כבר מלידתם חשים את ההתרחשויות בבית - ולכן אם במהלך היום אנו מצפים שיהיו תריסים פתוחים, מוזיקה וכו', לקראת הערב אנו מצפים להפך - החשכת החדר, השקטת הסביבה, אמבטיה חמימה ונעימה , שיר ערש , ארוחה , והשכבה במיטה.) במהלך היום חשוב להעיר אותה לארוחות - מותר לה לישון פעם אחת ביממה 5 שעות רצוף , אבל במהלך השעות האחרות ביום רצוי להעיר אותה כל 3 שעות לארוחה - על מנת שלא תגיע רעבה ללילה. הדבר הכי חשוב זה סבלנות - במהלך הזמן הורמון השינה מתחיל להיכנס לפעולה ואז תראי הבדל לטובת שנת לילה. בינתיים , גם אם זה קשה לך כי את לא רגילה לישון ביום - חשוב מאד שתנסי גם את לישון בשעות השינה שלה ביום על מנת לאגור כוחות ללילות הלבנים!

מנהל פורום טיפת חלב