התפתחות

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

01/01/2013 | 17:53 | מאת: אמא טריה

רנה ערב טוב, ראשית- יישר כח על הפורום. זו הפעם הראשונה שלי ואני נפעמת על התשובות המפורטות, הלא מלחיצות ומסבירות הפנים (לצערי לא תמיד זה המצב בטיפת חלב). ראשו של בני בן החודשיים נוטה טיפה לצד ימין. כלומר כשהוא שוכב על הגב-במקום שהצוואר יהיה בהמשך לעמוד השדרה, הצוואר-הראש נוטים ימינה (הפנים לתקרה). כיצד ניתן "לתקן" זאת ולייצב את ראשו למרכז? ועוד שאלה ברשותך- כשהגוזל שוכב על הבטן הוא אכן מזיז את ראשו מצד לצד אך אינו מרים את ראשו באמצע. כיצד ניתן לטפל גם בכך? תודה רבה מראש והמשך ערב נעים

אמא שלום! תודה על הפירגון לגבי הפורום!יש הרבה תינוקות עם העדפת צד - שמתבטא בעיקר כשמשכיבים אותם על הגב - ואז הראש נוטה לכיוון אחד יותר מאשר שנשאר במרכז. זהו מצב אופייני מאד, וכדי לבדוק האם זו רק העדפת צד, או אכן הטיית ראש אמיתית - יש להרים את התינוק כשהגב שלו מופנה אלייך, ואת מחזיקה אותו בשתי ידייך - ואז תסתכלי האם הראש שלו ישר - או גם כשהוא כך "באויר" הוא מטה את ראשו הצידה. במידה והוא עם ראש ישר - אז הסבירות שיש לו רק העדפת צד שמתבטאת בעת ששוכב על הגב - ואין צורך בהתערבות משמעותית - פרט לגריה דו צדדית - כלומר כשמשכיבים אותו יש להשכיב אותו פעם לצד ימין של המיטה ופעם לצד שמאל(ולשים לו צעצועים פעם מצד זה של הראש ופעם מצד שני), אפילו כשאת מעלה אותו לעשות גרעפס על הכתף שלך - כדאי לזכור שלך יש 2 כתפיים - וכדאי לעשות לו גרעפס גם על הצד שאת פחות רגילה (גם לנו יש העדפת צד...), והכי חשוב - להשכיב על הבטן בשעות הערות שלו - כך הוא יחזק את חגורת הכתפיים באותה המידה - וזה יפתור את בעיית ההעדפת הצד. זה גם מה שיעזור לו בחודש הקרוב להתייצב יותר עם הראש ולהתחיל להישען על הידיים כאשר מרים את הראש בשכיבה על הבטן. בגיל חודשיים - על פי מה שציינת - הוא עושה בדיוק מה שצריך וזה מצויין. הוא מעביר את ראשו מצד לצד(והכוונה שיעשה זאת מספיק גבוה על מנת שלא ישפשף את הסנטר שלו כאשר הוא מעביר את הראש,)אך הוא עדיין אינו צריך להיות יציב ולהחזיק את ראשו באמצע. זה יגיע רק סביב גיל 3חודשים. בכל מקרה, אם את חשה שיש לו הטיית ראש לצד אחד, גם במנחים אחרים ולא רק כשהוא שוכב על הגב, כדאי לפנות לפיזוטרפיסטית לאיבחון(יש בהרבה טיפות חלב פיזוטרפיסטיות שעובדות יחד עם טיפות החלב). בכל מקרה, כל הגריה שכתוב לעיל - גריה דו צדדית, והשכבה מרובה על הבטן בשעות הערות - אלה הדברים העיקריים שגם תודרכי על ידי הפיוזטרפיסטית. לילה טוב!

מנהל פורום טיפת חלב