כמויות אוכל תקינות+ משקל תינוק תקין?

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

30/12/2012 | 19:46 | מאת: שרית

00000000שלום בתי ב- 10.1.12 תהיה בת 4 חודשים, היא נולדה בסוף שבוע 36 במשקל 2.270. בחיסון של גיל חודשיים משקלה בטיפת חלב היה 4.6, מאז לא נשקלה שם. יש לנו תחושה שמאז לא עלתה הרבה במשקל, מאז שנולדה לא הייתה אכלנית גדולה, אנחנו מנהלים רשימת מעקב ובממוצע אוכלת כל 4 שעות 100 CC. בתי אוכלת סימילאק קומפורט- האם כמות זו תקינה? משקלה תקין? אני יודעת שיש תינוקות שבגילאים אלו אוכלים 120-180 CC. מצד 2- אני לא יכולה לדחוף לה בכח אוכל כשהיא לא רוצה יותר, אחרת פולטת. אולי צריכה להחליף לה אוכל? אני אובדת עצות וקצת מודאגת (זו היא ילדתי הראשונה ולכן אין לי מושג כיצד זה עובד :)).

שרית שלום,בתך נולדה במשקל לידה קטן עקב שבוע הריון על גבול הפגות, אך על פי הנתונים ששלחת - היא עלתה יפה באחוזון המשקל ובגיל חודשיים כבר הגיעה סביב אחוזון 25-30. זוהי גדילה מצויינת. אם היא תגיע למשקל סביב 5.6קג' בגיל 4 חודשים - זה אומר שהיא שומרת על אחוזוני הגדילה שלה והמסקנה שכמויות האוכל הן מתאימות. אכן היא אוכלת כמות קטנה יותר מבנות גילה- אך היא אוכלת כל 4 שעות שהם כ7-8 ארוחות ביום, ואילו בנות גילה אוכלות 120-180 ב5-6 ארוחות ליום - על כן בסה"כ החישוב של הכמויות דומה. אם היא לא ממשיכה על האחוזון גדילה שלה בביקור הבא שלה בטיפת חלב - אז יש לשקול העלאת כמות האוכל - אבל חבל לעשות זאת לפני כן - כי כפי שציינת אם מוסיפים לה יותר ממה שהיא רוצה - היא פולטת. המשך גידול מהנה!

04/01/2013 | 09:38 | מאת: שרית

המון המון תודה על התשובה המפורטת אכן אריאל אוכלת בערך כל 3-4 שעות, אך לפעמים מפתיעה לדוג' בלילה האחרון קמה פעם אחת כלומר משכה 6 שע' ללא אוכל ולפעמים ביום מגיעה ל- 5 שעות (כשמטיילים בחוץ ישנה מעולה) ואז המנה שלה מגיעה ל- 120 ולפעמים פחות ולפעמים נראה שהיה אוכלת עוד אם היה בבקבוק:) היינו לאחר כתיבת המייל הנ"ל בטיפת חלב ושבועיים לפני גיל 4 חודשים שוקלת 5.432 כך שבנתיים הרגיעו אותנו ואמרו שנחכה לגיל 4 חודשיים- גם בנתיים לא המליצו לנו להשתמש בדייסת לילה.

מנהל פורום טיפת חלב