איך מרגילים תינוק לשכב על הבטן?

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

27/12/2012 | 13:30 | מאת: אלינור

שלום, בני בן שלושה וחצי חודשים והוא לא מוכן לההיות על הבטן בכלל. מההתחלה שהוא נולד הוא לא היה מוכן להיות על הבטן, שבוע שעבר החלטתי שאין מה לעשות ואני חייבת לשים אותו על הבטן - אחרי דקה שהוא על הבטן ומרים את הכתפיים, הרגליים והראש יפה הוא מתחיל לצרוח ולא מפסיק ונהיה אדום אני לא יודעת כבר מה לעשות- קניתי לו משטח מיוחד לשכיבה על הבטן, אני שרה לו שירים מנסה לגרות אותו עם צעצועים שהוא אוהב וכלום לא עוזר. מה עליי לעשות כדי להרגיל אותו לשכב על הבטן? אשמח לתשובה תודה , אלינור

אלינור שלום, ככל שהוא יהיה על הבטן יותר - הוא יחזק את חגורת הכתפיים - ואז הוא יהנה להיות על הבטן - כי זה יאפשר לו לראות את העולם מבחינת גריה - טוב יותר. על כן , בכל הזדמנות שיש לך לשים אותו על הבטן - אפילו לדקה - זה רצוי. לדוגמא - בכל פעם שאת מחליפה לו חיתול - אפשר להפוך אותו על הבטן - ולדבר אליו - גם אם זה רק לדקה - כך הוא יהיה על הבטן אפילו 10 דקות ביום - גם אם זה לא רצוף זה בסדר - וזה עדיף מאשר 10 דקות ביום רצוף שמתוך זה 9 דקות הוא בוכה. בהצלחה!

מנהל פורום טיפת חלב