האכלת תינוק בירקות ופירות בגיל 4 חו'

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

26/12/2012 | 14:59 | מאת: שני

שלום, ביתי בת ה4 חו' היתה השבוע בטיפת חלב מכבי מודיעין לצורך חיסונים והמשך מעקב. אחות הטיפת חלב המליצה להתחיל לתת לה ירקות ופירות. מנגד, חברתי שביתה נולדה באותו יום כמו ביתי, גם כן ביקרה השבוע בטיפת חלב אחרת והאחות אמרה לה שלא לתת לביתה ירקות ופירות רק מגיל חצי שנה. מה נכון? אשמח לתשובה בהקדם. תודה

שני שלום, למעשה , שתי ההמלצות נכונות - השבוע הגיע לטיפות החלב הנוהל החדש להזנת תינוקות ופעוטות של משרד הבריאות המחליף את הנוהל הקודם משנת2009. כך שהסיבה שכל אחת מכן קיבלה מידע אחר הינו קצב הקריאה של כל אחות את הנוהל.... בכל מקרה אין הבדל גדול בין הנהלים - גם בנוהל הישן וגם בחדש - התזונה המשלימה מתחילה מגיל 6 חודשים - וזה כולל מרק ירקות עוף , פירות, קטניות ,דגנים וכו'(למעשה הכל חוץ מדבש). בשני הנהלים מוזכר כי ניתן לתת לתינוק לטעום בכמויות מזעריות (עד 2 כפיות ליום) טעימות מכל דבר - כולל פירות וירקות - אבל הדגש במיוחד בנוהל החדש הוא על המילה "ניתן" אבל לא חייבים ולא צריך . האוכל כאוכל מתחיל מגיל 6 חודשים ולא לפני כן. אני מניחה כי ההמלצות למתן פירות וירקות שקיבלת בטיפת חלב במודיעין היתה בכמות של טעימה בלבד (עד 2 כפיות ליום) ולא כמזון המחליף ארוחה של חלב.

מנהל פורום טיפת חלב