תינוק בן 8 חודשים

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

26/12/2012 | 14:49 | מאת: נטלי

שלום, יש לי תינוק בן 8 חודשים ורציתי לדעת מתי אפשר להתחיל מוצרי חלב? דבר נוסף שרציתי לשאול,מהו מספר הפעמים התקין של יציאות ליום בגיל הזה? האם 2-3 פעמים שאני רואה קקי בטיטול נחשב כדבר תקין?

נטלי שלום, על פי ההנחיות החדשות של משרד הבריאות שהתפרסמו רק השבוע, אפשר להתחיל מוצרי חלב כבר מגיל 6 חודשים - אך ההמלצה היא כי הם יהוו רק חלק מתזונה התינוק - ולא את מרביתו כיון שמוצרי חלב הם עניים בברזל - וחשוב בשנת החיים הראשונה דוקא להרבות בברזל לצורך גדילה והתפתחות תקינים כולל התפתחות המח. מנת גבינה אחת ביום היא סבירה לחלוטין (ואפשר לגוון עם יוגורט/גבינה לבנה/קוטג'/גבינה צהובה כאשר התינוק כבר אוכל מוצקים) 2-3 יציאות ליום בגיל זה הם תקינות - בגיל זה כמות היציאות קשורה גם לסוג האוכל וגם לקצב חילוף החומרים של התינוק - ולכל תינוק יש קצב חילוף חומרים שונה - ולכן יהיו תינוקות עם יציאות אחרי כל ארוחה ויהיו תינוקות עם יציאות רק פעם ביומיים...בתיאבון עם מוצרי החלב!

28/05/2013 | 21:13 | מאת: אנה

אני אחות טיפת חלב וגם לפי נוהל החדש של 2012 מותר לתת מוצרי חלב רק מגיל 9 חודשים

מנהל פורום טיפת חלב