בן 4 חודשים האם מומלץ להתחיל בטעימות בגיל זה

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

25/12/2012 | 23:24 | מאת: עומר בראא

היי רנה הבן שלי נולד במשקל 3700 ועכשיו הוא בן 4 חודשים לפני שבועיים הייתה לו בדיקה וכבר שוקל 8 קילו האם זה בסדר ביחס לגיל שלו?? הוא מקבל סימילק 5-6 פעמים ביום במנה של 180 אך בכל פעם שמסיים לאכול מתחיל בבכי מסיבה שלא ידועה ואחרי כמה דקות נרגע האם זה באמת קשור לזה שהוא לא מסתפק במנה שמקבל ? האם אני יכולה להתחיל כבר בטעימות ? אם כן מה להתחיל לתת לו כבר? תודה לך מראש

שלום! בנך נולד במשקל קצת מעל הממוצע ובארבעת החודשים האחרונים הוא טיפס לאחוזון 90. זה אמנם אחוזון גבוה אבל זה לא בהכרח לא תקין - יש לקחת בחשבון גם את מדדי הגדילה האחרים - האם גם במדד הגובה הוא טיפס באותה מידה? יתכן וכדאי להגדיל אצלו את הארוחות ל240 CC ובתמורה להגיע לכך שיאכל 4-5 ארוחות ביום. אולי כך הוא יהיה שבע לחלוטין אחרי כל ארוחה ולא יבכה לעוד. לגבי טעימות - השבוע משרד הבריאות פירסם את ההנחיות החדשות לתזונת תינוקות ופעוטים. בהנחיות הללו מודגש כי את ההזנה במזונות משלימים כגון מרק ירקות, עוף, פירות, קטניות, דגנים וכד' מתחילים מגיל 6 חודשים, אך ניתן לתת לטעום מכל דבר פרט לדבש בכמויות מיזעריות (כלומר לא יותר מ2 כפיות ליום) - ועדיין הסימילק נשאר התזונה העיקרית שלו. חשוב גם להקפיד על תוספת של ברזל(7.5 מג' ליום) ולהמשיך עם טיפות ויטמין D. בתיאבון!

מנהל פורום טיפת חלב