זקוקה לעצה

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

24/12/2012 | 16:46 | מאת: מירה

מה עושים עם תינוקת בת 6 חודשים שבשבילה הלול/משטח פעילות זה כמו עונש?? אחרי רבע שעה היא לא רוצה יותר ובוכה. אני מנסה למשוך כמה שיותר ולא תמיד מצליחה. היא מעדיפה רוב הזמן להיות בטרמפולינה או בעגלה, בדר"כ זה מתקשר עם צפיה בטלויזיה או סתם להסתכל עליי בזמן שאני עושה דברים. אני יודעת שזה לא טוב אבל זו הדרך היחידה שלי שאני יכולה להיות פנויה לעבודות הבית.היא ילדה פעילה ומתפתחת יפה. אני יכולה לנחש את הסיבה: מגיל 4 חודשים למדה להתהפך מגב לבטן ועושה זאת הרבה ובמיומנות, ואת ההיפוך מבטן לגב היא עושה לעיתים רחוקות,היפוך מלא אולי פעם ביום,לרוב עושה חצי היפוך. הכל טוב ויפה אבל הדבר מתסכל אותה והיא מתעצבנת ובוכה (זה מלווה בידיים לצדדים כמו אוירון ופרצוף תקוע במזרון). לפעמים אני מאפשרת לה לבכות כדי לראות אם היא מתמודדת אבל אם היא ממש בוכה אני הופכת או מרימה אותה. אם אני רק הופכת אז ברוב המקרים היא מתהפכת מיד חזרה ושוב בוכה. אולי זו הסיבה שהיא לא אוהבת לול/משטח פעילות?

מירה שלום, חשוב לאפשר לתינוקות מרחב פעולה - כדי לחקור, לזוז, להתפתח. ולכן עדיף להמעיט בזמן הטרמופלינה או העגלה - כי שם היא "תקועה" - כלומר גם אם היא כבר לא מעוניינת לשחק במה שממולה - היא תקועה במקום - ולא יכולה לבחור גריה אחרת. תינוקות מתקבעים מול הטלויזיה כי הגריה היא עצומה - אבל זה לא מומלץ בדיוק מסיבה זו - מחקרים הראו שצפיה בטלויזיה על פני זמן - מגביר את הסיכון לבעיות קשב וריכוז בילדות. לכן מומלץ להניח אותה על השטיח או משטח פעילות - וכדי להפוך את החוויה של המקום למשהו חיובי כדאי בכל יום לשבת איתה כמה דקות על המשטח ולשחק איתה. אחרי כמה דקות , את יכולה לעזוב אותה(גם אם התגובה שלה תהיה בכי)ושוב אחרי כמה דקות את חוזרת אליה. כך היא תלמד -שגם אם אמא עוזבת אותה - אחרי כמה דקות היא חוזרת. כאשר את עוזבת אותה חשוב לעניין אותה קודם בצעצוע כדי שתשומת הלב שלה תהיה על הצעצוע - אבל לא צריך "לברוח"לה - את יכולה להגיד לה "אמא עכשיו הולכת למטבח ואני תיכף חוזרת" - נכון קשה להאמין שתינוקת בת 6 חודשים תבין זאת - אבל גם טון הדיבור שלך שמשרה אוירת ביטחון במעשייך - ישרה גם אוירת ביטחון עליה. אכן יש תינוקות שעושים תנועת "אוירון" כאשר הם שוכבים על הבטן - אך ככל שהיא תהיה יותר על הבטן היא תחזק את חגורת הכתפיים ותנוחה זו תיעלם מעצמה. (אפשר לגרות אותה לאסוף את הידיים כאשר את יושבת על ידה , ובכל פעם שהיא עושה תנועת אוירון , את אוספת את הידיים שלה קדימה. ). שבת שלום!

מנהל פורום טיפת חלב