בעיות שינה

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

24/12/2012 | 09:16 | מאת: נטע

שלום, ביתי בת שנה וארבעה חודשים. לפני כשבוע וחצי גילינו שיש לה דלקת ריאות, הטיפול היה ברור אינהלציה ומוקסיפן.בשני הלילות הראשונים חטאנו והרדמנו את הילדה עלינו בכיסא הנדנדה (רק בשביל שתנשום יותר טוב). ברוך השם הדלקת עברה אבל ההרגל (של הירדמות על הידיים)נשאר. אני ובעלי החלטנו שנעמוד בזה ולא ניגש אליה בלילה גם אם היא בוכה. אתמול ביתי שבה לגן, אחרי 4 ימים העדרות, והחליטו כי עליה לעבור לכיתה של הבוגרים (יש לציין כי ביתי שולבה כבר במשך שלושה שבועות עם כיתת הבוגרים ככה שזה ממש לא זר לה). עכשיו, הבעיה היא כזאת - הילדה לא ישנה בלילה! היא רק בוכה ורוצה על הידיים. אני נותנת לה לבכות אבל אחרי רבע שעה (באמת רבע שעה) של צרחות אני נכנעת ומרדימה אותה עלי, יש לציין כי בעלי ניסה להרגיעה אותה קודם לכן (הרים אותה על הידים והחזיר אותה למיטה, כמה וכמה פעמים). ניסיתי לברר ב*3555 על יועצת שינה אבל אמרו לי כי אין להם את השרות הזה...מה עלי לעשות, לתת לה לבכות עד שתרדם? להיכנס כל מס' דקות להרגיע ולצא? להרגיע ולהישאר בחדר? מה לעשות? אני ממש עיפה!!!בגן אמרו לי שזה חלק מהתהליך וזה טבעי - אני מבינה, וזה בסדר, אבל כיצד עלי לנהוג איתה כאשר היא בוכה???

נטע שלום, אכן לילות ללא שינה זה גורם מצוקה גם לילד ועוד יותר להוריו. גם תינוקות שכבר היו להם הרגלי שינה טובים - יוצאים "מהאיפוס" בזמן מחלה ואז צריך לחזור להרגיל אותם שוב. גם שינויים בגן או כל שינוי אחר שיכול לגרום לעול רגשי יכול להשפיע על השינה - וגם במקרים אלה חשוב להחזיר את ההרגלים לקדמותם - בייחוד בעת משבר ביתך זקוקה לשעות שינה. חוסר בשעות שינה מקשה על ההתמודדות שלה. כמות שעות שינה סבירה לגיל שלה היא כ13 שעות ביממה מהם כ11 שעות בלילה. לכן כדאי לעשות את החשבון - האם היא ישנה מספיק. במידה ולא, חשוב להקדים את שעת ההשכבה לישון - כך היא תגיע לשנת לילה עייפה אך לא עייפה מדיי - ילדים נרדמים בקלות כשהם עייפים, אך מתקשים להירדם כאשר הם עייפים מדיי. כדאי ליצור לה הקשר חיובי למיטה שלה - כלומר כאשר היא חוזרת מהגן - אפשר לשחק איתה 2-3 דקות משהו כשהיא במיטה - משהו שלא קשור לשינה בכלל - זה יכול להיות לשחק קוקו עם השמיכה, לקורא לה סיפור או אפילו לשחק עם כדור - המטרה ליצור הקשר חיובי למיטה שלה - כך יקל עליה הכניסה למיטה בטקס השינה. חשוב לעשות טקס שינה כל יום - ארוחת ערב, אמבטיה, פיז'מה, סיפור/שיר, עמעום אורות ונשיקת לילה טוב. יש להשכיבה במיטתה - אפשר לשים כיסא ליד המיטה , לשבת לידה ללטף לה את הגב ולעשות ש'ש'ש. אם היא נעמדת - יש להשכיב אותה , להגיד לה "שימי ראש" וכשהיא שוכבת שוב ללטף ולעשות ש'ש'ש. אם היא שוב נעמדת יש להתעלם ממנה למשך דקה -ממש לשבת ולהסתכל על השעון למשך דקה ורק אחרי דקה, להגיד שוב "שימי ראש" להשכיב אותה ושוב לחזור לליטופים. המטרה לתת גמול חיובי כאשר היא שוכבת (וזה הליטופים והש'ש'ש) ולתת גמול שלילי כאשר היא עושה משהו שמפריע לשינה כגון עמידה. כך היא תבין במהרה שהרבה יותר כיף לקבל גמול חיובי מאשר שלילי - ואז היא תעדיף לשכב. בכל מקרה חשוב מאד להיות מונוטוני בכל פעולה - ועקבית!! במידה ואתם מרגישים צורך ביעוץ שינה פרטני - אפשר לפנות לאתר BABYLINK - חברה זו מכשירה אחיות ליעוץ שינה - ואפשר לקבל יעוץ במחיר מאד סביר מהסטאזריות של הקורסים (תחת פיקוחם של מנהלי הקורס- וזה מה שמוזיל את היעוץ).בהצלחה ולילה טוב!!

מנהל פורום טיפת חלב