טלויזיה

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

23/12/2012 | 19:34 | מאת: גילי

רציתי לדעת מדוע לא מומלץ לתינוקות לצפות בטלויזיה לדוגמא ערוץ הופ אך כן מומלץ בביבי איינשטיין כמו כן מה ההבדל בין צפיה בדמויות מצויירות בטלויזיה או מובייל וכדורים זזים על המסך לבין המשחקים/שעשועים שאנחנו מציגים לתינוקות שלנו או מובייל לדוגמא בתי בת 2.5 חודשים ורק השבוע החלה להתעניין בטלויזיה, לכמה דקות. לפעמים הזמן הזה כל כך חשוב לי - להתפנות לענייני ולו לזמן קצר תודה

גילי שלום, מחקרים הראו כי צפייה מרובה בטלויזיה בגיל הינקות מגביר את הסיכון להפרעות קשב וריכוז בילדות - וזה לא משנה אם זה ערוץ הופ או בייבי איינשטיין. מצד אחד זהו אלמנט עם הרבה גריה ומצד שני - תינוקות לא יכולים להתמודד עם כמות גריה שמיעתית וויזואלית שהטלויזיה מקרינה - אך הם נהיים מהופנטים מהגריה - וזה מה שמעסיק אותם. היתרון של מובייל או אוניברסיטה לעומת טלויזיה - מעבר לכך שהגריה בהם היא מדודה, היא ביכולת של הילד להסיט את ראשו או גופו מגריה זו, לעומת טלויזיה שבד"כ רואים כאשר קשורים בטרמפולינה או סל-קל. אם אי אפשר להימנע מטלויזיה - ההמלצה היא לא יותר מ5-10 דקות ביום .

מנהל פורום טיפת חלב