משקל תינוק בן 4 חודשים וארוחות

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

09/12/2012 | 09:12 | מאת: זהר

רנה שלום, בני נולד במשקל 3.605 והיום כשהוא בן 4 חודשים הוא כבר שוקל 7.200. התזונה שלו עד לפני כחודש וחצי היתה מורכבת מהנקה ומטרנה, אבל כיום הוא על מטרנה בלבד. אנחנו מאוד מודאגים ממשקלו (כעת הוא באחוזון 75-90 לפי מה שאמרו לנו בטיפת חלב). הוא למעשה אוכל 180 מטרנה כמעט המחודש השני לחייו (שזה יוצא כמעט 210 אחרי שמוסיפים את המטרנה), אך בגלל דאגתנו אנחנו עושים לו סוג של "דיאטה" ולא מעלים לו מעל 180. יש לציין שכעת הוא אוכל 4 ארוחות במרווחים של כ-4 שעות. נשמח לדעתך על תזונתו ומשקלו. תודה רבה!

זהר שלום, תינוקך המקסים נולד במשקל סביב אחוזון 50 לבני גילו, וכעת הוא בגיל 4 חודשים סביב אחוזון 75. עלייה זאת היא סבירה, בייחוד שסביב גיל 9 חודשים יש נטייה לאיזון המשקל במקביל להתפתחות המוטורית.בינתיים כל תזונתו הינו תמ"ל - ואם הוא אוכל 4 ארוחות -זה בהחלט לא מוגזם! יש לזכור כי המתוק ממשיך לגדול וזקוק גם לאוכל בשל האנרגיה שהוא צריך כדי להמשיך להתפתח - על כן אם הוא מסתפק ב4 ארוחות ביום הוא יכול גם לאכול עד 240 מ"ל לארוחה - כך שאם הוא דורש זאת - דוקא אני ממליצה לפחות בארוחה אחת ביום להגדיל את המנה של 180 ל240.

מנהל פורום טיפת חלב