דחית חיסון עקב השביתה- שאלה מאמא מודאגת

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

06/12/2012 | 12:31 | מאת: דנית

שלום, בני בן ה-4 חודשים היה אמור לקבל חיסון של גיל 4 חודשים אתמול, אך עקב השביתה הוא אינו קיבל. אני מאוד חוששת. אשמח אם תסבירי לי עד מתי אפשר לעקב חיסון זה ואם אפשר לרכוש זאת באופן פרטי. תודה מראש

דנית שלום, חיסון גיל 4 חודשים כולל חיסון מחומש - מנה שניה(המנה הראשונה ניתנה בגיל חודשיים) , חיסון פרבנר- מנה שניה( המנה הראשונה ניתנה בגיל חודשיים) וחיסון רוטהוירוס - מנה שניה (המנה הראשונה ניתנה בגיל חודשיים). החיסון היחיד שיש לו טווח מקסימום הינו חיסון הרוטה - צריך להשלים את 3 חיסוני הרוטה עד גיל 8 חודשים - אך כיון שרווח הזמן המינימלי בין חיסון רוטה אחד לשני הינו רק חודש - גם אם בנך יחוסן ברוטה מנה שניה בעוד חודשיים - עדיין הוא יספיק להשלים את כל חיסוני הרוטה בטווח התקין. לחיסון מחומש ופרבנר אין טווח מקסימום - ורווחים גדולים יותר מהמומלץ בין חיסון לחיסון אינם מבטלים את החיסון שכבר עשה. לכן אין צורך לחשוש - גם אם השביתה תימשך עוד שבועיים ואפילו חודש - זה עדיין סביר. כיון שזו מנה שניה בסדרה - לבנך כבר יש מנת בסיס אחת - וזו כבר הגנה מסויימת למחלות שהחיסונים נועדו להגן מפניהם. סופשבוע נעים!

מנהל פורום טיפת חלב