עזרה דחוף בבקשה

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

03/12/2012 | 09:06 | מאת: גילי

בתי בת חודשיים. יונקת קצת אך מאחר והחלב לא מספיק לה אני מניקה רק כ פעמיים ביום כ"נשנוש". אני מכינה לה בקבוק 90 - בד"כ לא מסיימת אותו יחד עם זאת רעבה פחות משלוש שעות הפרש לעיתים גם שעתיים בלבד\ אני מרגישה משועבדת ולא מספיקה כלום מה לעשות? שאלה שניה - בלילה ישנה 5 שעות ואחכ עוד כשעתיים - לא נראה לי מספיק מנסה השכיב אותה מוקדם אך בכל פעם זה מאמבק והיא בוכה. ההרדמה לוקחת כל כך הרבה זמןעד ששוב מגיע זמן לאכול... מה אני אמורה לעשות בעניין השינה? איך להרדים כשהיא מסרבת ונראית עירנית ביותר? האם בגיל כזה צעיר צריך לא לוותר ולהשכיב אותה עד שתרדם?

גילי שלום,כיון שלא כתבת את משקלה, אוכל להתייחס לכמות האוכל רק על סמך הגיל. תינוקות בגיל חודשיים אמורות לאכול בין 120-150 מל למנה.לכן אם היא אוכלת 90 ואף לא מסיימת את המנה - סביר מאד כי היא רעבה כבר אחרי שעתיים. אני מציעה לנסות להגדיל את הפיטמה - יתכן והפיטמה היא קטנה מדיי ואז היא מתאמצת להוציא את ה90 , מתעייפת מהמאמץ ולכן לא מסיימת את ה90 - אבל אז אחרי שעתיים בוכה לעוד אוכל. יתכן והשיפור בכמות האוכל במהלך היום גם ישפר את הלילה. תינוקות בגיל חודשיים אמורים לישון כ8.5-10 שעות בלילה - וזה מצויין שהיא ישנה 5 שעות ראשונות רצוף! אח"כ יתכן קימות לאוכל - אך מצופה שאח"כ תחזור לישון. צריך להקפיד שהארוחות הליליות יינתנו בלי ליצור הרבה אינטראקציה איתה - אם אפשר להימנע מהחלפת חיתול, לא להדליק אורות וכו'. בגיל זה, מוקדם מדיי להרגיל אותה לשינה רציפה - היא עדיין זקוקה לארוחות הליליות - וכפי שציינתי - יתכן והצלחה בהעלאת כמות האוכל ביום ישפר גם את רצף השינה בלילה. בהצלחה!

מנהל פורום טיפת חלב