החלפת אוכל תינוק

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

28/11/2012 | 12:18 | מאת: ליאת

שלום רנה הבן שלי בן חודשים וחצי ונתתי לו מהתחלה סימליק רגיל הוא סבל מאוד מגזים כאבי בטן ועצירות היום קניתי לו סימילק גנטיל ללא לקטוז הוא טיפה פחות בוכה אבל עדין עם עצירות נתתי לו כמה ימים תה שומר כלום לא עוזר מה אוכל לעשות לילד בן חודשים וחצי לעזור לו עם עצירות זה ממש מתסכל אשמח לתשובה תודה אני באימיל שמסרתי ואשמח לתשובה זה עוד אימל שלי [email protected]

28/11/2012 | 23:05 | מאת: טלי שמר

למיטב ידיעתי אחרי החלפת תמ"ל צריך לתת למערכת העיכול להתרגל לתמ"ל החדש ולהתייצב לכן בדרך כלל מחכים קצת עד שרואים שיפור. אני לא יודעת לגבי הסימילאק ללא לקטוז אבל ככה היה כשהעברתי את הבת שלי לסימילאק קומפורט בגלל הגזים והעצירות, לקח כמה ימים עד שהשפיע אבל זה מאוד עזר, אז אל תתייאשי, אולי פשוט צריך לחכות קצת.

ליאת שלום, אכן גזים אצל תינוק זה דבר מאד מתסכל כי אין לנו פתרונות קסם. אבל בהחלט החלפת התזונה לתזונה עם פחות לקטוז יכולה להועיל - ואכן שמת לב לשינוי. צודקת טלי שכתבה שצריך לתת לזה זמן, ואכן הנסיון שלה עם סימילק קומפורט היה מוצלח(זהו פורמולה חדשה של סימילק עם מעט לקטוז ולא נטולת לקטוז לגמרי כמו בסימילק ג'נטל , והיא גם עם חלבון מפורק יותר - וזה מקל על העיכול של התינוק באופן משמעותי). בכל מקרה לעצירות אפשר גם לתת כפית של מיץ עגבניות - לוקחים עגבניה, סוחטים את המיץ ומסננים - כדי שלא יהיו גרעינים , ונותנים לתינוק. מותר לתת עד 3 כפיות ליום - אך אם תוך יומיים שלושה אין יציאה כדאי לפנות לרופא המטפל. שיהיה לכם שבוע מצויין!

02/12/2012 | 11:41 | מאת: סתם אחת

מנהל פורום טיפת חלב