תמ"ל ללא לקטוז לתינוקת שרגישה לחלב פרה

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

08/11/2012 | 12:19 | מאת: מירי

הקטנה שלנו בת חודש וחצי בעיקר יונקת אבל גם מקבלת פעמיים ביום תחליף חלב. לצערנו היא סובלת מפליטות מרובות ובכמויות גדולות כמעט בכל פעם לאחר האכלה (הרופא חושב שאולי זה ריפלוקס אבל כיוון שאין חוסר שקט לאחר האוכל זה לא חד משמעי). לאחרונה ביצענו בדיקת אלרגיה ונמצא כי היא רגישה לחלב פרה ולסויה והומלץ לי להחליף לה את התמ"ל לכזה מפורק או ללא לקטוז. שאלתי היא האם הדבר כדאי? מה העדיפות של תמ"ל מסוג זה על פני תמ"ל צמחי? וגם, עד לאורך כמה זמן מומלץ לצרוך תמ"ל ללא לקטוז הרי ללקטוז יש גם חשיבות בספיגת הסידן. תודה

מירי שלום, תינוקות רבים נוטים לאי סבילות לחלב - חלק אי סבילות לחלבון החלב, חלק אי סבילות לסוכר החלב, וחלק גם לזה וגם לזה. במקרה שלכם, כאשר האי סבילות מתבטאת במשהו שקשור למערכת העיכול- למשל פליטות מרובות - אכן הסבירות לאי סבילות לחלבון הסויה גם קיים - ומהבדיקות שעשיתם אכן יש אלרגיה גם לחלבון החלב וגם לחלבון הסויה. רגישויות אלה בד"כ חולפות לחלוטין בשנת החיים הראשונה - כאשר המעי בשל יותר, ולכן לא צריך לחשוש כי אלרגיה זו תימשך לאורך זמן. בד"כ אם נמצא כי יש אלרגיה מובהקת - שבד"כ מתבטא גם בהקאות/כאבי בטן/פריחה - ההמלצה לנסות שוב חלבון חלב רק לקראת גיל שנה. ואילו כאשר הביטוי הוא רק פליטות או גזים - ההמלצה לנסות שוב לעבור לפורמולה חלבית סביב גיל 3-4 חודשים. כיון שביתך המתוקה רגישה גם לחלבון חלב וגם לסויה - לא כדאי לתת תמ"ל צמחי - כי הוא מבוסס כולו על חלבון סויה, ולכן יש 2 אפשרויות. האפשרות אחת היא לנסות סימילק קומפורט - זהו תמ"ל עם חלבון חלב קצת יותר מפורק ועם פחות לקטוז מפורמולה רגילה (פשוט החליפו חלק מהלקטוז בסוכר אחר).אפשר לרכוש בכל הסופרים והפארמים.במקרה שאתם רואים הקלה בפליטות - בד"כ ממשיכים עם פורמולה זו עד גיל 3-4 חודשים ואז מתחילים לשלב פורמולה חלבית רגילה. אך במידה ולא תראו הקלה בפליטות גם עם פורמולה זו - אז הפתרון היחיד שנשאר הוא נוטרמיגן - זהו פורמולה עם חלבון מפורק לחלוטין , ללא לקטוז - והיא הפורמולה היחידה שאפשר לתת לתינוקות עם אי סבילות מובהקת לחלבון חלב ולחלבון סויה. כפי שציינתי לעיל במקרה זה - בד"כ ממשיכים עד גיל שנה לפני שעושים נסיונות חוזרים עם תמ"ל חלבי. נוטרמיגן מצריך מרשם רופא. במקביל לנסיונות עם אחת הפורמולות הנ"ל, כיון שרוב התזונה שלה היא מקבלת ממך (וכל הכבוד לך על ההנקה), את יכולה לנסות גם להוריד מהתפריט שלך מוצרי חלב - אכן קשה אבל שווה את הנסיון לפחות לכמה ימים לראות אם יש שיפור - כיון שאם היא רגישה לחלבון חלב - היא רגישה גם לחלבון החלב שאת צורכת - וכשאת תורידי מהתפריט שלך את חלבון החלב - יתכן ותראי אצלה הקלה משמעותית בפליטות. בהצלחה ושבוע טוב!

11/11/2012 | 13:32 | מאת: מירי

מנהל פורום טיפת חלב