טעימות לגיל 4 חודשים

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

03/11/2012 | 20:37 | מאת: עינב

איך מתחילים עם טעימות? מה לתת? כמה? איך מכינים? בינתיים נתתי כפית של תפוח עץ מרוסק, ומיץ שסחטתי ממלון וקלמנטינה. אין לי מושג לגבי כל היתר (ירקות ורטבים למשל- מה מותר ומה אסור). אודה לעזרה.

עינב שלום,גיל 4 חודשים זה גיל שמשרד הבריאות ממליץ להתחיל בטעימות.המטרה זו חשיפה למגוון מזונות - וחשיפה מוקדמת אינו מעלה את הסיכון לארלגיה. טעימה= עד 2 כפיות ליום מכל מזון חוץ מדבש!, במרקם המתאים לתת לתינוק. זה איננו מזון שאנו מבשלים במיוחד לתינוק (חבל על הטירחה כי זה לא מחליף ארוחה של חלב ). דוגמאות לטעימות מתוך תפריט שלנו - ניתן לתת לטעום מרוטב של סלט(או עם האצבע או בעזרת כפית), ניתן לתת לטעום מרוטב של תבשיל - לדוגמא עשית דגים עם רוטב - אפשר לתת לטעום מהרוטב(אפשר לתת ממאכלים המכילים גם ביצים וגם דגים - רק יש להקפיד על מרקם המתאים לתינוק - כלומר מרקם נוזלי). אם את אוכלת קלמנטינה - אפשר לסחוט קצת מהמיץ ולתת .חוץ מדבש - מותר לתת לטעום הכל!לגבי מוצרי חלב כגון גבינות - מותר לתת לטעום - אך מוצרי חלב הם במרקם שהכי נוח לתת לתינוקות ואז קשה לנו לעצור אחרי 2 כפיות - ונותנים מנה שלמה. זה לא מומלץ כיון שמוצרי חלב הם עניים בברזל ואנו לא רוצים להחליף ארוחה של חלב אם/תמ"ל שהיא עשירה בברזל בארוחה של גבינה/ יוגורט שהיא ענייה בברזל - על כן לא רצוי להרבות בטעימות של מוצרי חלב. לעומת זאת כן מומלץ לתת לטעום מאכל עם דגנים - כיון שחשיפה מוקדמת בין גיל 4-7 חודשים לדגנים (משהו שעשוי מחיטה) מורידים את הסיכון לצליאק(רגישות לקמח). לכן , אם תינוקך ניזון מתמ"ל ניתן להוסיף למנה אחת של תמ"ל חצי כפית של דייסת דגנים פעם ביום. במידה ותינוקך יונק - אז רק בגיל 6 חודשים - כאשר נתחיל את המרק והפירות נוסיף דגנים. שיהיה לכם בתיאבון!

מנהל פורום טיפת חלב