פליטות מרובות וחוסר שקט

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

09/10/2012 | 15:40 | מאת: גלית

שלום וברכה, ב"ה יש לי תינוקת בת 5 שבועות. היא יונקת יפה. באמצע היניקה או כשהיא מסיימת לינוק היא מתעוותת מתכווצת ומתפתלת, עד לבכי. ואז פולטת המון, כמויות. זה מדאיג מאד כי אני לא יודעת מה נכנס. מבחינת הטיטולים יש יציאות יפות כמעט אחרי כל יניקה. בבית חולים אמרו לי שיש לה לשון קשורה... האם זה קשור? מה הבעיה? ומה ניתן לעשות?

גלית שלום,על פי התיאור שלך יתכן ויש מצב של רפלוקס - כלומר היצרות של שוער הקיבה וכתוצאה מכך - חלק מהאוכל עולה חזרה לאיזור הושט בעת ההאכלות, גורם לצרבת, ובסוף נפלט בפליטות החוצה. בד"כ לא מטפלים בכך אם התינוקת עולה במשקל כמצופה - כי זה מצב שחולף. אבל אם בכל ההאכלה יש חוסר שקט - זה כן מצדיק התייחסות ופניה לרופא המטפל לשקול האם לתת טיפול תרופתי נגד הפליטות. לגבי הלשון הקשורה - סביר כי אין קשר - כיון שאם היתה בעיה בתפיסה של השד כתוצאה מהלשון הקשורה - את היית מרגישה כבר פצעים בפטמות. ובכל זאת , יתכן ובגלל הלשון הקשורה התינוקת נוטה לבלוע יותר אויר תוך כדי ההאכלה - וזה יכול להיות מקור של כאבי הבטן והפליטות סמוך לאוכל. לכן - גם במקרה זה כדאי להתיעץ עם הרופא המטפל - לשקול טיפול מתאים. בהצלחה!

מנהל פורום טיפת חלב