ילדה בת שנתיים וארבע

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

07/10/2012 | 21:57 | מאת: עדי

רנה שלום, רציתי לשאול מה עושים עם ילדה בת שנתיים וארבע שבמהלך טיול הליכה בחוץ רוצה ידים ואם היא לא מקבלת היא מתישבת על הרצפה וצורחת כמעט עד הקאה וכשלא מגיבים לזה היא נשכבת ברחוב וממשיכה לבכות. איך כדאי להתנהג במצב הזה? תודה עדי

עדי שלום, כמו שאומרים - ברוכים הבאים לTERRIBLE TWOES! בד"כ ה"פאדיחות" הללו קורים במקומות ציבוריים - וזה גם מתסכל וגם מעמיד אותנו ההורים במצב לא נעים. במקרה כזה שאת מתארת - אם היא לא נענית לדרישה שלך לעמוד ולהמשיך ללכת - ובמקום זאת היא נזרקת על הרצפה וצורחת - אז יש להגיד לה שאם היא לא מפסיקה - מפסיקים את הטיול והולכים ישר הביתה. אם אין תגובה מצידה, אז יש לקחת אותה על הידיים ולחזור הביתה ולא להמשיך בטיול - צריך להגיד לה שזה לא נעים לך שכך היא מתנהגת ובגלל שהיא מתנהגת כך - לא ממשיכים בטיול וחוזרים הביתה!חשוב להסביר לה את זה - ולא רק להתעצבן ולקחת אותה - כי גם ילדים בני שנתיים מבינים - גם אם עדיין אין להם יכולות שפתיות כמו מבוגר.

מנהל פורום טיפת חלב