ישיבה

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

11/09/2012 | 20:21 | מאת: אמה

שלום, בתי בת 8 חודשים והיא עדיין לא מתיישבת לבד משכיבה אבל כן מטרמפולינה ומהעגלה שלה. בעזרת שרירי בטן הא מגיע לישיבה. השאלה שלי האם אפשר להעביר אותה לכיסא אוכל רגיל של ישיבה או להמשיך להאכיל אותה על הטרמפולינה עד שהיא תתיישב לבד ממצב של שכיבה? המצב של הטרמפולינה הוא לא של ישיבה אך היא מתיישבת עליו. תודה רבה

אמה שלום, וכמו שאומרים "הלוואי עלינו שרירי בטן כאלה"...., ההמלצה היא לא לעשות עבור התינוק מה שהוא לא יודע לעשות לבד - כלומר אם הוא לא יודע להתיישב לבד (ואת זה לומדים סביב גיל 9 חודשים בשכיבה על הבטן /התרוממות על 6/ נידנוד/הזזת האגן הצידה)אז רצוי לא להושיב אותו. אבל יש יוצאים מן הכלל - ובמקרה זה כסא אוכל בגיל 8 חודשים לתינוק שמצליח להגיע לישיבה בטרמפולינה - מהווה יוצא מן הכלל - ואפשר להאכיל את המתוקה בכיסא אוכל של ישיבה, ובסיום האוכל להוציא אותה מהכסא ולהעביר אותה חזרה לרצפה - כך היא תוכל לתרגל הגעה למצב של ישיבה מהרצפה.גם מבחינה בטיחותית עדיף לעשות כך, כי כאשר התינוקות מתחילים להתיישב בטרמפולינה , יש סיכוי שהיא תתהפך קדימה ממשקל התינוק שנוטה קדימה. אז תהנו מהארוחות "כמו גדולה"! שנה טובה!

מנהל פורום טיפת חלב