תינוק ישנוני בבוקר

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

25/07/2011 | 07:40 | מאת: טלי

שלום רב בני בן שלושה חודשים. יונק הנקה מלאה. במהלך היום אוכל כל שעתיים וחצי שלוש. בערב שתי הארוחות האחרונות הן בהפרש של שעתיים ואז הולך לישון את שנת הלילה שלו. הוא אוכל בשתע בערב ונרדם בסביבות עשר. הוא ישן עד שש בבוקר רצוף וקם לאכול. מיד אחרי ארוחת הבוקר נרדם שוב לעוד שעתיים שלוש. רציתי לדעת האם זה נורמלי שתינוק בגילו ישן כל כך הרבה? מבחינת המשקל הוא בסדר גמור. האם זה נורמלי הישנוניות הזו בבוקר?

טלי שלום, נראה כי בנך ממש כתב את הספר "לישון כמו תינוק" ובשילוב עם הנקה מוצלחת אתם ממש צוות מנצח. כל הכבוד!!זה בהחלט נורמלי שיש פרק זמן ארוך של שינה במהלך הבוקר - אפילו שרק לפני כמה שעות הוא התעורר משנת לילה. מה שחשוב לראות זה מה הוא עושה כשהוא עירני - בגיל 3 חודשים - מצופה שהוא כבר יצחק בקול, שהוא יושיט ידיים לחפצים (לאו דוקא בשביל לתפוס אותם- רק עצם הושטת היד היא גם תקינה)שישחק עם שני ידיו יחדיו ויכניס אותם לפה. כמו כן מצופה שהוא יפנה את ראשו לעבר מקורות צלילים. על כן למשל גריה מצויינת לגיל זה הינו "אוניברסיטה". אם במהלך שעות הערות שלו הוא עושה את כל הנ"ל, אזיי ההתפתחות שלו תקינה לחלוטין, והוא זקוק לשעות השינה - לארגן את כל הגריה שהוא חווה וגם לגדול. תמשיכו להיות צוות מנצח שכזה!

מנהל פורום טיפת חלב