אולי יעניין אותך גם...
הודעה חדשה X
* ניתן להעלות קבצים עד 5 מגה
* ניתן להעלות קבצי תמונה, סרטון או PDF בלבד
אבקש לקבל תגובות לשאלתי, פרסומים ומידע בריאותי לדוא"ל שלי.
בלחיצה על כפתור השליחה, אני מאשר/ת שהבנתי שהתכנים המופיעים באתר נועדו לספק אינפורמציה בלבד
ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה. נא לעיין בתנאי השימוש באתר.

תודה!
הודעתך התקבלה וממתינה למענה המקצועי של מנהל/ת הפורום.
לצפייה בהודעה באתר יש לרענן את המסך.


רק בריאות ☺ צוות אתר דוקטורס

רענן פורום

תודה!
הודעתך התקבלה .
לצפייה בהודעה באתר יש לרענן את המסך.
רק בריאות ☺ צוות אתר דוקטורס

רענן פורום

פליטות מרובות לתינוק בגיל חודש וחצי

דיון מתוך פורום טיפת חלב

הודעה/מחבר תאריך ושעה
  • פליטות מרובות לתינוק בגיל חודש וחצי
    מחבר: נועה
    תאריך: 01/08/2012
    שעה: 12:57
    שלום רב,
    בני בן חודש וחצי ופולט כמעט לאחר כל ארוחה ממש מהלידה,עד לפני כיומיים ניזון ממטרנה חלבי ולאחר ביקור אצל רופא ילדים שלל ריפלוקס והמליץ להחליף פורמולה ולנסות אנפמיל AR, שאלתי היא האם ניתן להוסיף מעט דייסת קורנפלור של מטרנה למטרנה ואם כן כמה יש להוסיף? האם זה עדיף על אנפמיל AR?
    תודה
    • RE: פליטות מרובות לתינוק בגיל חודש וחצי
      מחבר: רנה גנץ
      תאריך: 04/08/2012
      שעה: 21:07
      נועה שלום, פליטות בתינוקות קטנים הינו מצב אופייני והוא משוייך במרבית המקרים ל"רפלוקס קיבתי ושטי" - שזה למעשה היצרות של שוער הקיבה - מצב שבדרך כלל חולף בחודשים הראשונים לחיים. אחד האיפיונים מלבד הפליטות הינה חוסר שקט של התינוק סביב האוכל - כיון שהפליטות גורמות למצב של צרבת - וזה גורם לכאב בזמן האוכל - ולכן יתכן והרופא לא הגדיר את הפליטות כריפלוקס - כיון שלא מלווה בזה חוסר שקט. בד"כ הרופאים לא יטפלו בפליטות - אם התינוק עולה במשקל, ואם אין מצב של חוסר שקט סביב האוכל. יש 2 אופציות להורדת כמות הפליטות - הראשונה : השכבת התינוק בתנוחה מוגבהת במשך לפחות 20 דקות אחרי האוכל - זה יכול להיות עליכם, או בסל קל, או אפילו לשים כרית/שמיכה מתחת למזרון במיטה שלו על מנת להגביה את ראש המיטה. השניה - להסמיך את האוכל שהוא אוכל . אפשר על ידי פורמולה אנפמיל AR - זהו פורמולה רגילה עם עמילן אורז - היתרון שלו שהוא הופך להיות צמיגי רק בקיבה - כך שבבקבוק הוא עדיין לחלוטין נוזלי , אבל בגלל תכונת הצמיגות בקיבה - הוא מוריד את הסיכוי לפליטות. אופציה אחרת זה כפי שהצעת - להוסיף דייסת קורנפלור למטרנה שלו - המינון המקובל הינו 1 כף דייסה על כל 100 מ"ל של מטרנה - ולכן אם הוא אוכל 120 מ"ל לדוגמא - יש להוסיף כף ורבע של דייסה.עוד אופציה שאפשר לחשוב עליו כיון שהרופא לא הגדיר את הפליטות כרפלוקס - זה לנסות פורמולה מופחתת לקטוז - יש גם לזה סיכוי להוריד את כל התופעות "הביטניות" - כגון גזים, פליטות וכו'. יש מטרנה ללא לקטוז(שכך נקרא) ויש סימילק קומפורט - על אותו עיקרון. בהצלחה ושבוע טוב!
      • אני ממליצה על סימילאק קומפורט
        מחבר: אור
        תאריך: 20/08/2012
        שעה: 11:50
        לנו זה עזר.
        אני חושבת שזה באמת הכמות המופחתת של הלקטוז,
        אולי משהו אחר. יש שם משהו שקשור לחלבון. לא יודעת.
        עזר מאוד וזה מה שחשוב.

רוצה לדעת יותר?
תשובות נוספות ממומחים בנושא זה ניתן למצוא בפורום טיפת חלב

עבור לפורום >>