נגישות
נגישות

חיסון מחומש לתינוקת מצוננת

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

15/05/2011 | 10:26 | מאת: דלית

שלום, רציתי לשאול האם כדאי לדחות את מתן החיסון המחומש לתינוקת בת שלושה חודשים היות והיא מצוננת ובלילה קצת קשה לישון בגלל שהאף סתום, ולא הייתי רוצה שהגוף שלה יצטרך להתמודד עם עוד חיידקים עכשיו.

לקריאה נוספת והעמקה

דלית שלום,סליחה על האיחור בתגובה - המחשב שלי גם "הצטנן". באופן כללי צינון הכולל אף סתום, אינו מצדיק דחיית חיסון - ואינו אמור לגרום לתופעות לואי יותר מהמקובל (יתכן חום עד 39 מעלות עם/בלי חוסר שקט למשך 48 שעות לאחר החיסון).לכן, כדאי לחסן בזמן - בייחוד אם זה החיסון הראשון מבין חיסוני מחומש (שבד"כ ניתנים בגילאי 2,4,6,12 חודשים)- כי לתינוקת אין נוגדנים מספקים כנגד דיפטריה\טטנוס\פוליו\שעלת\דלקת קרום המח - והחיסונים נועדו להגן עליה בפני מחלות אלה!אך אם את מרגישה שהתינוקת לא מרגישה טוב, אף אם אין לה חום - הייתי ממליצה לפנות לרופא המטפל לבירור - ובהתאם למימצאיו והמלצותיו לחסנה. תרגישו טוב!

מנהל פורום טיפת חלב