כיצד מזהים שלשול אצל תינוקות

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

15/06/2012 | 12:08 | מאת: GALI

שלום עד אתמול היציאות של בתי בת חודש ושבוע אשר ניזונה מחצי חלב אם וחצי סימילאק היו אחת לימיים שלושה. מאתמול היא עושה קקי (בצבע צהוב במרקם מאוד רך וקצת מימי) בזמן כל ארוחה ואפילו בין ארוחות. מעבר ליציאות היא מתנהגת כרגיל והכל נראה תקין. האם השינוי הקיצוני ביציאות הינו תקין? או האם היא סובלת משילשולים? מה עלי לעשות? תודה מראש

גלי שלום, יציאות של תינוקת בת חודש וקצת שגם יונקת יכולות להשתנות מדיי יום. יציאות תקינות הם "7 על 7" כלומר יכולות להיות 7 פעמים ביום(שזה בעצם אחרי כל ארוחה) ועד פעם בשבוע. ביתך המתוקה - עד כה עשתה כמה פעמים בשבוע ועכשיו זה מתחלף ל"7 פעמים ביום". וזה עדיין בגדר התקין בייחוד שהצבע הינו חרדלי,והמרקם נוזלי - וההתנהגות שלה לא מלווה בחוסר שקט. זה דורש בירור אם משתנה הריח של הצואה, או המרקם הוא רירי מאד או עם דם בצואה- וכמובן עם יש חום.סופשבוע נעים!

מנהל פורום טיפת חלב