rh שלילי

דיון מתוך פורום  רפואת נשים

22/11/2016 | 20:36 | מאת: מישהי

שלום, אני בשבוע 11 הריון ראשון. בעקבות בדיקות דם שעשיתי בתחילת ההיריון גיליתי שיש לי rh שלילי. הרופא אמר שבמקרה כזה צריך לעשות חיסון אנטי די בשבוע 28. שאלותיי הן: 1. האם בעלי צריך לעשות גם בדיקת rh? 1. האם צריך לעשות את זה בכל הריון או שמספיק בהריון הראשון? 2. מדוע עושים את זה רק בשבוע 28 ולא לפני? 3. די הלחיץ אותי שהוא אמר שלפני החיסון צריך לעשות בדיקת דם כדי לוודא שהאישה כבר לא פיתחה נוגדנים חלילה... במקרה כזה החיסון לא יעזור ויהיה צריך מעקב צמוד לעובר... נורא מלחיץ! האם זה מסוכן לאישה או לעובר? מה הסיכוי שזה קורה? אז למה לא לעשות חיסון כבר מההתחלה? תודה מראש!

שלום 1. בעלך לא צריך לבדוק 2. כל הריון 3. כדי למנוע יצירת נוגדנים שיכולים לעבור לעובר .בשבוע כזה יצירת הנוגדנים היא מירבית 3.זה נדיר ובכל מקרה לא קיים בהיון ראשון אלא רק לאחריו

מנהל פורום רפואת נשים