שיבוש בוסת

דיון מתוך פורום  רפואת נשים

27/10/2016 | 11:07 | מאת: עדי

הי, אני נוטלת גלולות פמינט למניעת הריון. שכחתי לקחת את הגלולה הראשונה של השבוע הראשון (אחרי ההפסקה) ולקחתי אותה מיד כשניזכרתי כעבור 15 שעות, את שאר החפיסה נטלתי כרגיל. קיבלתי וסת שבוע קודם (ז"א בשבוע השלישי בזמן נטילת גלולה, במקום בשבוע הרביעי במהלך ההפסקה) הוסת נמשך 11 ימים, כך שבעוד שלושה ימים תיגמר ההפסקה ואמשיך לחפיסה הבאה. השאלה שלי היא האם בגלל השיבוש בוסת עלי להשתמש באמצעי מניעה נוסף, אם כן, לכמה זמן? תודה רבה!

שלום מאחר והתחלת את החפסיה מאוחר לא היית מוגנת בחודש הזה נגד הריון לכן כדאי לבצע בדיקת הריון אם היא שלילית - להמשיך כרגיל את החפיסה ואת מוגנת

02/11/2016 | 15:56 | מאת: עדי

בשבוע ששכחתי את הגלולה השתמשתי גם בקונדום. ואם מאז הדימום לא קיימתי יחסי מין והתחלתי כבר חפיסה נוספת(ז"א שעבר חודש שלם מהיום ששכחתי, עם דימום של 11 יום במהלך החודש), עדיין יש חשש להריון? תודה רבה!

מנהל פורום רפואת נשים