גרידה אבחנתית וצריבה עם או בלי מתן שתן

דיון מתוך פורום  רפואת נשים

23/04/2024 | 04:48 | מאת: גל

שלום דר , בת 57 סוכרתית , חולת קרוהן, וללא וסת מזה שנים רבות. לפני כ3 שבועות הופיע דימום ונגשתי לגינקולוג לבדיקה. עשה אולטרסאונד ושלח מיידית למיון לביצוע גרידה אבחנתית ואכן ב18.4.24 עברתי גרידה שלאחריה היה דימום שחלף לאיזה יום או יומיים ושוב החל דימום עם כאבי כביכול מחזור . חלפו כ5 ימים , דימום קל שלא פוסק , כאבים אין כרגע, אבל יש צריבה לאורך כל הפות והתחושה גם פנימה עם תחושת קור וצריבה . בטופס השחרור הדבר היחידי שמופיע בכתב יד זה שבוצע D&C אבחנתי. לא רשום באם הוצע פוליפ למעט מה שציינתי. הדץדגימה נשלחה למעבדה ותוצאות בהמשך. ההיסטרוסקופיה בוצע ברמבם ולמעשה המכתב השחרור זהו טופס שרשום מה שציינתי ומעבר לכך זה גם סיכום הביקור . אני מבקשת לדעת צריבה ושורף האם נובע מהגרידה שבוצע משום שקודם לא היה לי כזה דבר . ומה עלי לעשות במקרה המתואר ? לקחתי כעזרה ראשונה למניעה אנטיביוטקה פלאג'ל למשך יממה עם סדוראל כ750 מג ולמחרת החלפתי לזינט 250 מג פעם אחת לבינתיים כיוון שרציתי לראות אם ישנה השפעה חיובית מאז חלפו כ12 שעות מהכדור הראשון . המינונים נמוכים מתוך ניסיון בטיפולים בקרוהן כיוון שאין אנטיביוטיקה אחרת שמתאימה לי בגלל הקרוהן . אודה לך באם תאמר לי שהצריבה היא תקינה לאחר הגרידה או שהאם עלי לגשת שוב למיון נשים ולאבחן . פשוט לא בא לי שיכנסו עם מכשירים כי רגיש מאד ומדמם . האם ניתן להסיק באין שיפור בצריבה , כי המקור לצריבה הוא פציעה כלשהי בפתח הנרתיק או שלחילופין בטעות הוכנס המכשור לפתח השופכה ? או לחילופין נוצר מה שנקרא וסטיבוליטיס כתוצאה מהגרידה? אני מבינה שצריכה להבדק באופן כלשהו וכעת חג ואין ממש עם מי לדבר גם לא במיון נשים כולם בחופשה ... אך אודה ואשמח להשערתך המלומדת מוקדם ככל שניתן בבקשה . תודה מראש גל

כמובן שאי אפשר לדעת בלי בדיקה אבל מאד יתכן שזה בגלל פסוק הנרתיק לצורך הגרידה

מנהל פורום רפואת נשים