שאלה בנוגע לגלולות למניעת הריון

דיון מתוך פורום  רפואת נשים

25/03/2024 | 15:27 | מאת: נעמה

שלום, בת 44 נוטלת גלולות ברצף (שלושה חודשים ואז וסת וחוזר חלילה) עקב אנדומטריוזיס. כרגע אני בחפיסה שניה מתוך שלוש ואמורה לסיים אותה ביום שישי, אבל כבר כמה ימים שיש לי הפרשות עדינות חומות מעין הכתמה חומה עדינה. היום ההכתמה הזו קצת התגברה מרגיש כאילו הוסת תגיע. יש לי 2 שאלות: 1. מדוע זה קורה? בדכ נוטלת 3 חפיסות ואין הכתמה באמצע..לציין ששכחתי החודש 2 גלולות לא באותו השבוע 2. שנית, אם אני מפסיקה היום לשתות את הגלולה (יום שני) האם הספירה שלי מתחילה רגיל מהיום? מה שאומר שאצטרך להתחיל ליטול מחדש ביום ב׳ הבא? אודה לך מאוד אם תוכל להשיב לי. תודה

25/03/2024 | 17:00 | מאת: נעמה

הוספה- אציין שהמשכתי ליטול את הגלולות גם בזמן ההפרשות החומות ולא הפסקתי ואמורה לסיימן בשישי. רק שאני רוצה כבר היום להפסיק את הגלולות ולקבל וסת כי ההפרשות התגברו וכבר נהיו כתמי דם ממש. מכאן השאלה לגבי ממתי הספירה של הפסקת הגלולות מתחילה.

סביר להניח שהגנום קרה כי שכחת גלולות כדאי להפסיק ואחרי שבוע הפסקה להתחיל חפיסה חדשה

מנהל פורום רפואת נשים